Eskişehir'de Çaya Zam

TAKİP ET

Eskişehir'de çaya zam geldi.

Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban; çaya zam geldiğini, yeni tarifenin Ramazan ayından itibaren geçerli olacağını duyurdu. 

2 lira olan bir bardak çay gelen zamla beraber 2,5 liraya yükseldi. AKP iktidarının ekonomi politikalarıyla hayat her geçen gün biraz daha pahalılanıyor.

Artan maliyetlerden dolayı çaya zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Eskişehir Kahveciler Oda Başkanı Zeki Çoban, şunları söyledi:

"Ramazanı, salgından önce dört gözle bekliyorduk. İnsanlar akşama kadar oruç tuttuğundan, teravihten sahura kadar veya tatil günlerinde kahve mekanlarında stres atıyorlardı. Kahveler dostların buluştuğu sıcak soğuk ikramların olduğu yerlerdi. Ama maalesef hastalık bu konumları değiştirdi.

Ramazan geliyor ama şartlara baktığımızda eski Ramazanları göremeyeceğimizi tahmin ediyorum. İnsanlar hala salgın korkusuyla kahveye gitmeye çekiniyorlar.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik şartlar bir de buna eklenirse birbirlerine ikramda bulunmakta zorluk çekiyorlar. Kısacası eski Ramazanlar eski alışverişlerimiz kalmadı.


Maliyetler Arttı, Her Şey Zamlandı


Tabi bir de art arda gelen doğalgaz, elektrik, işçi giderleri, kira, çay, şeker giderleri, bardağından tutun da meyve özlerine kadar her şey zamlandı. Fiyatlar ikiye katladı.


"Şeker Bulmakta Zorluk Çekiyoruz"


Şeker zaten bulmakta zorluk çekiyoruz, her gün fiyatı değişiyor, geçerli bir fiyatı kalmadı. Çok zorlanıyoruz, dayanmak için de maalesef zam yaptık. Şuanda kahvelerimizde 2 lira olan çayı 2.5 lira yaptık.

Zamlı fiyatları Ramazan ayında uygulamaya koyacağız. Ama biz isteriz ki 200 çay satacağımıza 500 çay satalım 1.5 liradan satalım, sirkülasyon olsun. Kahvecilerimizin yarası derin, kapatmakta zorluk çekiyorlar. Salgından etkilenen çok işletmelerimiz oldu."

çay çaya zam erdoğan eskişehir çay fiyatları