Eskişehir'de Kız Yurduna Giren Tacizci 'Namaz Kılmak İçin Oraya Girdim' Dedi: Öğrenciler İsyan Etti

TAKİP ET

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ndeki Yunus Emre Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurdu'na geçen gece saat 00.00 sıralarında bir kişinin girerek kız öğrencilere tacizde bulunması, üniversite öğrencileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Eskişehir Yunus Emre KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda 18 Nisan saat 00.00 civarında yurda bir erkek girip öğrencilere sözlü tacizde bulundu.

Öğrencilerin yurtlarına girerken parmak izlerinin okutulmasının zorunlu olduğu, geç kalan öğrencilerin dilekçe yazmak mecburiyetinde kaldığı ve öğrenci kimliği olmadan griiş yapılmayan Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsünün içinde bulunan yurda, bir erkeğin girip öğrencileri taciz etmesi üniversite öğrencilerinin büyük tepkisine yol açtı.

Öğrenciler can güvenliklerinden endişe ettiklerini belirtti. Ayrıca olaydan sonra kendilerini susturmaya çalışan, erkeğin yurda "yanlışlıkla" girdiğini ve herhangi bir "art niyetinin" olmadığını, bu yüzden de konuyu büyütmenin gereksiz olduğunu söyleyen yurt görevlilerine, öğrenciler, olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceklerini de ekledi.

Öğrenciler yemekhanede prostesto gösterisi düzenledi.


Gözaltına Alındı


Öte yandan DHA'nın haberine göre yurda giren Abdülmecit B. (42), gözaltına alındı, kimlik tespiti yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Daha sonra öğrencilerin tepkilerinin ardından Abdülmecit B, "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlamasıyla tekrar gözaltına alındı. Abdülmecit B. ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne götürüldü.


"Namaz Kılmak İçin Girdim"


Gözaltına alınarak Abdülmecit B., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Elleri önden kelepçeli olarak adliyeye getirilen Abdülmecit B., gazetecilerin sorusu üzerine kız yurduna yanlışlıkla girdiğini öne sürerek, “Ben yurda bilerek girmedim. Namaz kılmak için oraya girdim. Kimseye herhangi bir ahlaksız teklifte de bulunmadım. Ben oraya sıkıştığım için girdim” dedi.

eskişehir taciz yurt namaz kılmak için girdim tacizci anadolu üniversitesi yunus emre kyk yurdu