Eskişehir'de Tramvay Yoluna Giren Otomobil Sürücüsü, Genç Bir Kızı Öldürdü

TAKİP ET

Eskişehir'de tramvay yoluna giren bir kamyonet, yaya geçidinden karşıya geçen lise öğrencisine çarparak ölümüne neden oldu. Kazada hayatını kaybeden genç kızın 16 yaşında ve 12. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Kamyonet sürücüsü ise polis tarafından gözaltına alındı.

Eskişehir’de tramvay yoluna giren bir kamyonet, yaya geçidinden karşıya geçen lise öğrencisine çarparak ölümüne neden oldu. Kazada hayatını kaybeden genç kızın 16 yaşında ve 12. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Kamyonet sürücüsü ise polis tarafından gözaltına alındı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi’nde meydana geldi. Berkay Ergün idaresindeki hafif ticari araç, 71 Evler tramvay durağı yakınlarında tramvay yoluna girdi. Bu sırada yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isteyen Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kader Yürük’e çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan Yürük, ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Yürük’ü Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk etti. Ancak Yürük, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazanın ardından kaçmaya çalışan kamyonet sürücüsü Ergün, polis ekipleri tarafından yakalandı. Ergün, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

eskişehir tramvay tramvay yolu kader yürük