Eskişehir Hızırbey KYK Yurdunda Bir Öğrenci, 'Filistin İçin Namaz Kılacağız' Mesajına İsrail Bayrağı Attığı İçin Yurttan Atıldı

TAKİP ET

Eskişehir Hızırbey KYK Yurdu'nda bir öğrenci, Whatsapp grubuna gelen "Filistin için sabah namazı kılacağız" duyurusuna, İsrail bayrağı atarak cevap verdiği için yurttan atıldı.

Daily Türkist adlı X hesabının paylaşımına göre Eskişehir Hızırbey KYK Yurdu'nda kalan öğrencilere Filistin için sabah namazı kılınacağı duyurusu yapıldı. Whatsapp'tan gönderilen mesajda şu ifadeler kullanıldı: 

 "Filistin için sabah namazı kılacağız"

Yurtta kalan öğrencilerden biri ise mesaja İsrail bayrağı atarak tepki verdi.  Öğrenci, bu davranışının ardından disipline sevk edildi. Disiplin ise yurttan atma kararı verdi. Disiplin ceza maddesinde ise şu ifadeler yer aldı: 

"Yurt Hizmet Yönetmeliği 24. madde 2. fıkra (f) bendi (Tütkiye Cumhuriyeti Devletinin, Anayasada belirtilen niteliklerine aykırı davranışlarda bulunmak, milli birlik ve bütünlük duygularını zedeleyici veya bozucu maksatla bayarak veya sembol asmak, kullanmak, marşlar söylemek, açlık grevinde bulunmak, oturma eylemi yapmak, pankart taşımak veya asmak, ideolojik veya politik amaçlı gösteri, toplantı, tören düzenlemek, demeç vermek, katılmak veya katılmaya zorlamak."

Yurttan atılan kişinin Daily Türkist'e attığı mailde ise ifade özgürlüğü diye düşünerek İsrail bayrağı attığını, attıktan 5 dakika sonra sildiğini, kendisiyle birlikte 15-20 kişinin daha İsrail bayrağı attığını söyleyen genç, birinin ekran görüntüsü alarak şikayet ettiğini dile getirdi. 

Ayrıca mesajı atanların da bir cemaat veya Diyanetle ilişkili bir kurum olduğu iddia edildi. 

Hızırbey KYK Yurdu ile ilgili sürekli yabancı öğrencilerin alındığı iddiaları da pek çok kez paylaşılmıştı. 

Öte yandan yurt müdürlerinden Fatih Özüdoğru’nun Atatürk’le ilgili skandal ifadeler kullandığı, FETÖ övüp 18 yaş altı evlilikleri normalleştirici paylaşımlar yaptığı görüldü. 

 

eskişehir hızırbey kyk yurdu israil bayrağı Filistin cemaat diyanet yurttan atıldı