Eşkıya Artık Şehirde: Tekel Bayisini Basıp 2 Kişiyi Öldürdüler

TAKİP ET

İstanbul Esenyurt'ta tekel bayisine yapılan baskında 20 ve 22 yaşındaki 2 genç, kameraların önünde öldürüldü.

Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında öldürülen gençlerden birinin babası konuştu. Acılı baba, katillere borcu olduğunu ve olayın buradan kıvılcım aldığını söyledi: "Bir süre önce oğlum Mehmet ile baskına gelenlerden Murat Erzen tartıştı. Ben de oradaydım. Erzen ayağından yaralandı. Ancak daha sonra bu olay kapandı.  Murat Özer’e 500-600 bin liralık borcum vardı. Kimin kime borcu yok bugün. Her esnaf sıkıntıya girer. Bu çocukların öldürülmesi mi gerekiyordu? Olaydan kısa süre önce bu kişiler beni birkaç kez aradı. Onlardan biri ile konuştum da. Ancak büfeye gidip çocuğumu ve arkadaşını öldürecekleri aklımın ucundan geçmezdi. O gün, bana ve çocuklarıma yönelik bir icra takibi yazısı geldi. Ben de duruma tepki gösterdim. Verdiğim tepki de küfür veya hakaret değil. ‘Biz borçtan kaçan insanlar değiliz’ dedim. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğimde orada Murat Özer’le karşılaştım. Bana, ‘nasıl böyle bir şey oldu’ dedi. Yani olaydan hiç haberi yokmuş gibi davrandı. Daha sonra polisler tekrar bu kişiyi çağırdı." dedi.

Dün gece saatlerinde İstanbul'un Esenyurt ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişiler tarafından bir iş yerine silahlı saldırı düzenlendi.

Aykırı'nın haberine göre lüks araçla iş yerine gelen saldırganlar, içeride bulunan Batuhan Bayındır, Yunus Emre Erzen ve Yusuf Erzen'e ateş açtılar.

Saldırının ardından saldırganlar geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaştılar.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri ilk müdahalelerini olay yerinde yaptıktan sonra yaralıları hastaneye kaldırdılar. 20 ve 22 yaşındaki Batuhan Bayındır ve Yunus Emre Erzen olay yerinde yaşamlarını yitirdi, Yusuf Erzen ise ağır yaralı olarak hastaneye götürüldü.

Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

 Gazeteci Batuhan Çolak, olayın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen saldırgan gruptan sadece 1 kişinin yakalandığını açıkladı.

1 Kişi Yakalandı

Olayda 2 kişiyi öldüren ve 1 kişiyi yaralayan saldırganlardan Tarık Ö. isimli zanlı yakalandı. Diğer üç kişinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünden olaya dair bir açıklama geldi. Resmî sosyal medya kanallarından yapılan açıklamada, yakalanan failin üç suç kaydı olduğu ve firar eden failleri yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Emniyet'in açıklamasının tamamı şöyle:

İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bir iş yerinde, dün saat 23.30 sıralarında meydana gelen ve ateşli silah kullanılan olayda, maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır.

Taraflar arasındaki husumet nedeniyle gerçekleştiği değerlendirilen olayın…

— Türk Polis Teşkilatı (@EmniyetGM) 30 Temmuz 2023

esenyurt tekel bayi saldırı tekel bayi saldırısı yunus emre erzen yusuf erzen batuhan bayındır