Eskiye Dönüş! BMC Fabrikasında Çin Virüsü Nedeniyle Üretime Ara Verildi

TAKİP ET

Yeniden sıkı tedbirleri zaruri kılan Çin Virüsü vakalarındaki artışı dikkate alan BMC'nin İzmir'deki fabrikasında üretime 1 hafta ara verildi.

Yeni Normal adı verilen süreçteki kötü yönetim Çin Virüsü vakalarının yeniden artışa geçmesine sebep oldu. Türkiye, her hafta yeniden sokağa çıkma yasakları ve benzeri katı tedbirlere dönülebileceği ihtimalini tartışmaya başladı.

İzmir'de de bir fabrika, karantina günlerinin başında olduğu gibi bir kez daha üretime ara vermek mecburiyetinde kaldı. Pınarbaşı'nda bulunan ve 3 bin kişinin çalıştığı BMC Otomotiv fabrikası, bazı işçilerinin de testlerinin pozitif çıkması neticesinde 1 hafta üretime ara verdi.

İddialara göre işçiler arasında 12 olan vaka sayısı 70'i bulmuş durumda. Türk Metal İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, söz konusu iddiayı Evrensel'e değerlendirdi. Öcal, "Net bir sayı yok. Çünkü ilk teste pozitif çıkan ikinci testte negatif çıkabiliyor. Hastanede yatan bir işçi yok, hepsi evlerinde karantinadalar. Sabah fabrika yönetim kurulu toplantısı yapıldı, orada da görüştük, tedbir amaçlı üretim bir hafta duracak. Fabrikadaki işçilerin tamamına test yapılacak sıkıntı yaşanmasın diye. Pozitif olmayanlarla 1 hafta sonra üretim yavaş yavaş başlayacak" diye konuştu.

izmir pınarbaşı bmc otomotiv fabrikası koronavirüs çin virüsü covid-19