Esnaf İsyan Etti! "Açız Kardeşim, Aç Bunu Duyun Artık"

TAKİP ET

Kötüye giden ekonomi, kepenk kapatmamak için direnen esnafa kan ağlatıyor. Mahmutpaşa'da mikrofon uzatılan bir esnaf içinde bulunulan durumu "Evimize ekmek götüremiyoruz" sözleriyle özetledi.

Hükumetin ekonomi yönetimindeki belirsizlik, yapısal reform çıkmazı, pandemi şartlarındaki yetersiz destek esnafı isyan ettirdi.

Mahmutpaşa'da ANKA Haber Ajansı'nın mikrofon uzattığı esnaflar da yaşananlara rağmen seslerinin duyulmamasından şikayet etti. Bir esnafın içinde bulundukları durumu anlattığı sözler ise sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

Esnafın 'Türkiye'de aç yok' diyen AKP liderine de sitem ettiği konuşması şöyle:

"Ben şu an buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. İnsanlarla lütfen rica edeceğim dalga geçmeyin. İnsanlar şu an geçinemiyor. Evliyim ve üç çocuğum var. Şu an evimi geçindiremiyorum, kiramı veremiyorum. Markete gittiğim zaman istediğim şeyi alamıyorum. Hepsinden kısmak zorunda kalıyorum. Bir kalıp peynir 35 lira. Bu insanlara yardımcı olun. Ben mağdurum çünkü aldığım ücret ile geçinemiyorum. Bunları kendileri de biliyorlar ama Allah yardımcımız olsun. Gerçekten çok zor. Bak dükkân bomboş. Biz çalıştığımız dükkân sahibinden nasıl haftalık isteyeceğiz. Bakın çarşı da bomboş. İş olacak ki biz de hak ettiğimiz alalım. İş yok. Düğünleri iptal ettiniz. Her şeyi iptal ettiniz. Bu insanlar nasıl para kazanacak? Ondan sonra diyorsunuz ki 'Ekonomi çok iyi'. Açız kardeşim, aç. Artık bunu duyun. Bun insanlarla dalga geçmeyin, alay etmeyin."

esnaf kan ağlıyor esnaf isyan etti açız anka haber ajansı mahmutpaşa