Esnaf İYİ Parti Kürsüsünden İsyan Etti: Ben Sana Ne Helalliği Vereceğim?

TAKİP ET

İYİ Parti grup toplantısı vesilesiyle yine bir vatandaşın haklı isyanı TBMM kürsüsüne yansıyabildi.

İYİ Parti grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, partide gelenek haline getirilmeye çalışıldığı üzere konuşmasının bir kısmında kürsüyü Ankaralı bir kahvehane esnafı olan Hasan Çiftçi'ye bıraktı.

Ankara'da kahvehane işleten Hasan Çiftçi İYİ Parti Genel Başkanı'na "Demek ki kahveci esnafının da bir anası var, bir bacısı var, bir sahibi var" diyerek teşekkür etti.

Kahveci esnafının içine düştüğü sıkıntıları anlatan Çiftçi, “Bugün açacağız, yarın açacağız. Şöyle olacak böyle olacak. Bilim Kurulu toplanıyor. Şu toplanıyor. Bu toplanıyor derken 8 ay geçti. 8 ay zarfında; cadde üzerinde kahvem kiralık artık kira ödeyecek gücümüz kalmadı. Borçlandık. Sayın Cumhurbaşkanı şimdi kahveci esnafından helallik istiyor. Ben 33 sene devlete çalıştım. Devlet memurluğu yaptım. 20 sene kahvecilik yaptım. Eder 53 yıl. 53 yılda birikimimi bu pandemi aldı götürdü."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helallik istemesiyle ilgili konuşan Çiftçi, "Ben sana ne helalliği vereceğim. Kahvecilerin durumu çok zor. Çok perişan. Ben kapattım, kahvem yok şu anda. Diğer arkadaşlarımız hepsi çok perişan durumda. Artık söylenecek çok şey var çekiniyoruz, konuşamıyoruz. Daha neler var konuşamıyoruz. İçimden düşünüyorum ne yapacaklar şimdi. İki tane oğlum var devlet memuru. Acaba? Ne yaparlarsa yapsınlar…” dedi.

Çiftçi'nin sözleri bazı kamuoyu araştırmacılarının halkın fikirlerini beyan etmekten çekindiğini ifade ettikleri sözlerini hatırlara getirdi.

Esnaf İYİ Parti Kürsüsünden İsyan Etti Ben Sana Ne Helalliği Vereceğim