Esnaf Kepenk İndiriyor TBMM Deri Döşemeli Araç Siparişi Veriyor

TAKİP ET

TBMM, 2021 yılı için 69 yeni makam aracı kiralayacak. Sıfır kilometre olması istenilen araçlarda perde, ısıtmalı koltuklar, yedi ileri vites gibi özellikler olacak.

AKP'nin, "Kamuda kiralık araç saltanatını bitiriyoruz." sözleri yine tutulmadı. TBMM Başkanlığı yeni bir araç kiralama ihalesi açtı. İhale şartnamesinde araçlar için çok sayıda lüks özellik talep edildi.

1 Mayıs 2021 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında  69 aracın kiralanacağı belirlendi. İhale şartnamesine göre, 29 araçta 1960 motor hacmi, yedi vites, otomatik klima, yokuş kalkış desteği, 475 litre bagaj kapasitesi gibi özelliklerin yanı sıra araç içi orijinal halısı ve kauçuk taban paspasları bulunması istendi.

TBMM’ye kiralanacak 40 araç için ise sıfır kilometre, 190 beygir, elektronik fren güç dağıtım sistemi, elektrikli arka cam ve manuel arka yan cam perdeleri, yol bilgisayarı, deri döşeme, 8 inç sürücü ekranı, elektronik patinaj önleme sistemi, elektronik istikrar programı, elektronik motor çekiş kontrolü gibi özellikler talep edildi.

Ayrıca araçların lastiklerinin her 40 bin kilometrede bir değiştirilmesi istendi. Araçlara uzaktan kumandalı siren anons cihazı bağlanması da zorunlu tutuldu.

Pandemi döneminde zorluk yaşayan vatandaşlar ve kepenk indiren çok sayıda esnaf yardım beklerken kiralanan 69 lüks araç dikkat çekti.

 

akp lüks araç pandemi