Esnaf ve Sanatkâra "Göstermelik" Destek Paketi

TAKİP ET

Yolsuzlukla maruf Ruhsar Pekcan'ın yerine atanan yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf ve sanatkâra yönelik zaten devam eden bir uygulamayı paket diye açıklayarak "destek" iddiasında bulundu.

Ticaret Bakanı Muş'un, söz konusu paketi şahsî Twitter hesabından paylaştığı gayriciddî bir iletiyle duyurması bile bu paketin destek olmaktan ziyade göstermelik bir hamleden ibaret olduğunu işaret ediyor.

Bakan Muş'un açıkladığı göstermelik destek paketine göre esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik aylık bin lira gelir desteği ile büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olan kira desteğinin süresi bir ay daha uzatıldı.

Bu "desteklerden" yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın 31 Mayıs 2021 saat 23.59'a dek E-Devlet üzerinden başvuru yapabileceğini belirten Muş, TESKOMB aracılığıyla ya da doğrudan Halkbank üzerinden esnaf ve sanatkârlara kullandırılan kredilerin taksit ödemelerinin de 1 Temmuz 2021'e dek ertelendiğini duyurdu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Esnafa destek esnaf ve sanatkarlara destek paketi yeni destek paketi ticaret bakanlığı TESKOMB kredi taksit ödemeleri kira yardımı gelir desteği kira desteği