Esnafın Üstüne Pitbull Saldırtan Şahıs Tutuklandı

TAKİP ET

Beyoğlu'nda tartıştığı esnafların üstüne pitbull saldırtan şahıs tutuklandı. Pitbull silah sayıldı.

Beyoğlu'nda pitbull cinsi köpeğini ağızlıksız gezdirdiği için uyarılan şahıs kendisini uyaranların üstüne köpeğini saldırtmıştı. 

İki kişinin yaralanmasına sebep olan Orhan Yıldırım tutuklandı.

Tartıştığı Esnafa Pitbull Saldırttı



Olay sonrasında başlatılan çalışmayla yakalann Orhan Yıldırım, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.


Polislerin Üzerine de Köpeği Saldı


Savcılık ifadesinde olay yerinde olduğunu inkar eden Yıldırım, şikayetçiler Muzaffer Akşay ve Bilgin Elbat tarafından teşhis edildi. Şahsın kendisini yakalamak üzere gelen polislerin üzerine de köpeğini saldığı öğrenildi.

Savcılık, "şüphelinin vermiş olduğu komut sonrasında köpeğin harekete geçmiş olması ve köpeğin korkutucu gücünden faydalanılmış olmasını" dikkate alarak köpeği silahtan saydı. Savcılık, şüphelinin "Silahla basit yaralama" suçundan tutuklanmasını talep etti.


Köpeğin Kendisine Ait Olduğunu İnkar Etti


İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüpheli Yıldırım sorgusunda, köpeğin kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Yıldırım savunmasında, "İstanbul 5. Noterde kağıt işi yapmak için kamyonet aldım. 4 gündür noterde uğraşmaktayım. Bu suçla ilgim yoktur. Benim köpeğim vardı ancak aralık ayında mevzu oldu, köpeğime el koydular köpek polisleri. Cezaevine girdim çıktım bir daha köpeğimi görmedim. Olay yerinde değildim. Böyle bir şey yapmadım. Şikayetçileri yaralayan köpek bana ait değildir. Teşhis tutanağını da kabul etmiyorum. 6 Ocak'ta köpeğim belediyeye verilmiş. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum. Borçla kamyonet aldım, param yanacak. Sokakta barınıyordum, kendime ev tuttum, yeni yeni kendime yaşam kuruyorum, şikayetçiler beni nasıl teşhis etti bilmiyorum" dedi.

Mahkeme, şikayetçilere ait adli tıp raporlarını, fotoğraftan teşhis tutanaklarını, şüphelinin savunmasını göz önüne alarak kuvvetli suç şüphesi olduğuna ilişkin deliller olduğu, delillerin tam olarak toplanmamış olması, kaçma ve saklanma şüphesi nedeniyle şüpheli Orhan Yıldırım'ın "Silahla basit yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verdi.
 

pitbull dehşeti pitbull pitbull saldırısı esnafa pitbull saldırttı orhan yıldırım tutuklama