Ethem Büyükışık'ın Çabaları Sonuç Verdi: Dorukhan Büyükışık Cinayetinde Yargıtay Takipsizlik Kararını Bozdu

TAKİP ET

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın, 26 yaşındaki oğlu Dorukhan Büyükışık, altı yıl önce 13 Mayıs 2018'de İzmir Narlıdere'de bir inşaat şantiyesinde ölü bulundu.

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın, 26 yaşındaki oğlu Dorukhan Büyükışık, altı yıl önce 13 Mayıs 2018’de İzmir Narlıdere’de bir inşaat şantiyesinde ölü bulundu.

Aileye Dorukhan Büyükışık'ın intihar ettiği söylendi ve dava kapatılmaya çalışıldı. Ancak baba Ethem Büyükışık, adeta bir dedektif gibi iz sürdü, oğlunun intihar etmediğini öldürüldüğünü söyledi.

Konuya ilişkin verilen takipsizlik kararına itiraz eden baba Büyükışık’ın talebini değerlendiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yargıtay 1. Ceza Dairesi oybirliğiyle kanun yararına bozma kararı alarak Dorukhan’ın ölüm nedeninin cinayet olduğunu ilan etti. Böylelikle kapatılan soruşturma yeniden açıldı.

İlk soruşturmada savcılık tarafından talep edilen Adli Tıp raporlarının yanlışlığı da ortaya çıktı. Yargıtay 1. Dairesi, kararında, Büyükışık Ailesi ailesinin üniversitelerdeki uzmanlara hazırlattığı uzman raporlarını dikkate aldı. Aile tarafından hazırlatılan raporlarda, Dorukhan Büyükışık’ın yüksekten düşme sonucuyla değil, tam aksine öldürüldüğü yönünde bulgulara yer verildi.

Ayrıca dosyaya daha önce takipsizlik kararı veren başsavcı vekili, savcı ve hakim hakkında da HSK'ya suç duyurusu yapıldı. 

TamgaTürk'e konuşan baba Ethem Büyükışık, olay günü oğlunun yürüyüşe çıktığını ve inşaattakiler tarafından darp edildiğini, sırtına inşaat demiriyle vurulduğunu ve bayılınca öldü diye inşaata getirildiğini belirtti. 

İddiaye göre daha sonra söz konusu inşaatın sahibi olan Tanyer İnşaat'ın sahipleri Münir Tanyer ve oğlu Taylan Tanyer, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü İsmail Yalçın ile görüşerek olayın üstünü kapatmaya çalıştı. 

Olay yerindeki kameraların görüntüleri alınmadı. Baba Ethem Büyükışık, olay yerine giden polislerin kamera görüntülerini almalarının amirleri tarafından engellendiğini belirtti. Ayrıca polislerin bu durumu soruşturmada itiraf ettiklerini de ifade etti. Olayla ilgili 19 kamerayla yapılan kayıtlardan sadece 2 kameraya ait olanından 8 dakika 54 saniyelik bir görüntü üretildi. 

Adli Tıp'ta hazırlanan otopsi raporunda da Dorukhan Büyükışık'ın yüksekten düşüp öldüğüne ilişkin ibareler yer aldı. Cinayette ve delillerin karartılmasında savcıdan ilçe Emniyet müdürüne, Adli Tıp yetkililerinden inşaat firmasının sahiplerine kadar herkesin içinde olduğu bir ekip tarafından organize suç örgütü gibi bir örtbas çabasına girildi.

Ancak nihayetinde tüm bu örtbas çabasına karşın Ethem Büyükışık'ın çabaları sonuç verdi ve dosyada yeniden yargılama yapılacak. Dosyadaki delilleri karartan isimler hakkında ise tek tek davalar açılıyor. 

Dorukhan Büyükışık'ın babası Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık, adaletin topal da olsa eninde sonunda tecelli edeceğini, hak arayışından vazgeçmeyince nasıl sonuçlar alınacağının en büyük örneği oldu. 

ethem büyükışık dorukhan büyükışık cinayet izmir narlıdere