Ethem Sancak ve Çin Muhipleri Arasında İttifak Tazelendi

TAKİP ET

Ethem Sancak ve Türkiye'deki Çin muhiplerinin lideri Doğu Perinçek arasında ittifak kuruldu.

AKP'nin Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu olarak görev yapmış olan askeri araç üreticisi BMC'nin patronu, Ergenekon kumpasında "tanık" olarak dinlenen Ethem Sancak ve Türkiye'de "Çin muhipleri cemiyeti" olarak nitelenebilecek olan Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi arasında yeni bir ittifak kuruldu.

Ethem Sancak, Ergenekon kumpası sırasında "Aydınlıkçılar"ın kendisinin üye olduğu TESEV adlı vakfın "Sorosçu" olarak nitelendirildiğini söylüyordu. Barış Terkoğlu'nun aktarımıyla, teröristbaşı Fetullah Gülen için "Hocaefendi" diyen ve FETÖ için "Kendimi bu harekete ait görüyorum" diyen Sancak ve Doğu Perinçek arasında buzlar eridi.

Odatv'nin haberine göre 2008 yılında Ergenekon kumpas davasının duruşmasında Ethem Sancak için "Ethem Sancak, 2001 yılında İşçi Partisi yandaşı büyük bir işadamı, bugün ’Tayyip Erdoğan’ın sevdalısıyım’ diyor. Ethem Sancak, 2001’de MİT’in şemasında listede ama bugün Kanal 24’ten, Star Gazetesi’nden iftiralar dağıtan konumda" diyen Doğu Perinçek, 29 Aralık 2019'de partisinin İstanbul örgütü tarafından düzenlenen yeni yıl gecesinde birlikte türkü söyledi.
 

Ayrıca, geçtiğimiz ay Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Doğu Perinçek'i Vatan Partisi'nde ziyaret etti. Görüşmede partinin Genel Sekreteri Özgür Bursalı'nın yanı sıra Ethem Sancak da bulundu.



Odatv'nin haberine göre Doğu Perinçek'e yakın Görev Vakfı'nın Asya Çağı Üniversitesi, burs ve huzurevi projeleri Ethem Sancak'la ortak olarak gerçekleştirilecek.

Hatta Görev Vakfı, Aydınlık gazetesinin İstiklal Caddesi'ndeki merkezine taşınırken Ethem Sancak'a burada bir oda tahsis edildi. Sancak'ın her gün buradaki ofise geldiği ve çalışanlarla şakalaştığı, geçmişteki tüm husumetin "geçmişte kaldığı" öğrenildi.
 

ethem sancak doğu perinçek ittifak vatan partisi Liu Shaobin çin görev vakfı asya çağı üniversitesi