ETHGünü isimli etkinlikte Türkiye Haritası Bölünmüş Olarak Gösterildi

TAKİP ET

ETHGünü etkinliğinde bir konuşmacının sunumunda Türkiye haritası bölünmüş, Türk bayrağı 6 köşeli yıldızla, KKTC ise yok şekilde gösterildi. Etkinlik organizatörü yapay zekâyı suçlayarak özür diledi.

ETHGünü etkinliğinde bir konuşmacının slaytında Türkiye haritası bölünmüş, Türk bayrağı 6 köşeli yıldızla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise yok şekilde gösterildi. Aynı zamanda söz konusu görseller sahnede gösterilirken Ahmet Kaya'nın Yorgun Demokrat şarkısının da çalındığı belirtildi. Etkinlik organizatörü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu görsellerin yapay zeka tarafından yapıldığını, kendilerinin yoğunluktan dolayı kontrol etmeden koyduklarını belirtti.

ETHGünü, sosyal medya hesabından yayınladığı özür mesajında şu ifadeleri kullandı: 

''Herkese merhaba,

Öncelikle cümlemize yaşanan talihsiz olay için ne kadar üzgün olduğumuzu söyleyerek başlamak istiyoruz. Bağımsız etkinlikler haftası Devconnect İstanbul kapsamında gerçekleşen ETHGünü’nü bir grup gönüllü Türk olarak organize ettik sadece organize etmek için değil, tüm ekosistem olarak bir Ethereum etkinliğinin Türkiye’de, topraklarımızda olabilmesi için uzun süredir çalışıyoruz ve bugün sizlerle birlikte hissettiğimiz gururu tarif edemeyiz. Ethereum ekosistemini ülkemizde, belki de dünyanın en değerli kentlerinden birinde ağırlıyor olmak bizleri çok mutlu ediyor. Bu kadar gurur duyduğumuz bir işe düşen gölge ise bizleri yalnızca üzmedi, aynı zamanda dikkatsizliğimizden dolayı mahcup da hissettirdi. Ülkesini çok seven ve topraklarının gelişerek dünyanın en büyük ve etkili topluluklarından biri olması için gece gündüz çalışan bir ekip olarak bugün yaşanan olayın kesinlikle kasıtlı olmadığını belirtmek istiyoruz. Yapay zekâ tarafından yapılan bu görseli; yoğunluğumuz arasında, kontrol etmeden koyduğumuz ve yalnızca katılımcılarımızı değil aynı zamanda tüm topluluğumuzu üzdüğümüz için tüm içtenliğimizde özür diliyor ve bu yaşanan elim olayın sorumluluğunu aldığımızı söylemek istiyoruz. İlgili görsel yalnızca sunumumuzdan değil aynı zamanda etkinlik kayıtlarından da ivedilikle silinecektir. Bunun yanı sıra, yerel topluluğumuz içerisinde üç yılı aşkın süredir bir mizah unsuruna dönüşmüş olan ilgili şarkı ise değerli Vitalik Buterin’in bu ekosistem için oldukça çaba sarf etmesi dışında hiçbir anlam taşımamaktadır. Şarkı sahibinin politik görüşleri yahut yaşam tarzı, bir organizasyon olarak ETHGünü’nü, ekip üyelerimizi ve hep birlikte inandığımız teknolojiyi kesinlikle temsil etmemektedir.

Saygılarımızla, ETHGünü Ekibi''

 

 

Türkiye KKTC ethgünü özür