Etiyopya'da Pazar Yerine Hava Saldırısı: En Az 43 Ölü

TAKİP ET

Etiyopya'nın Tigray bölgesinde bir pazar yerine hava saldırısı düzenlendi, en az 43 kişi yaşamını yitirdi.

Tigray bölgesinde yer alan Togoga kasabasının pazar yerine yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırının tanıkları saldırı düzenlenen pazar yerinde çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını kaydederken sağlık yetkilileri 43 kişinin yalamını yitirdiğini bildilirdi.

Etiyopya askeri sözcüsü Albay Getnet Adane hükümet güçlerinin sivilleri hedef almadığını iddia etti.

Bunun yanında Etiyopya ordusunda bağlı birliklerin Mekelle'den saldırının gerçekleştiği Togoga'ya giden yolu kapattığı ve ambulansların saldırı yapılan pazar yerine gidebilmesine mani olduğu bildirildi.

Tigray eyaletini elinde tutan isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF), geçtiğimiz yıl sonunda merkezi hükümet güçlerinin bölgedeki birliklerine saldırı düzenlemiş, merkezi hükümetin Başbakanı Abiy Ahmet ise Tigray'a harekat düzenlenmesi kararını vermişti.

Olayla ilgili konuşan BM Sözcüsü Stephane Dujarric "Durumu değerlendirmek ve nasıl yardım edebileceğimizi düşünmek için bölgeye geçiş talebinde bulunduk, ancak şu ana kadar yanıt alamadık. Bölgedeki durum çok istikrarsız" derken ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, 22 Haziran'da kuzey Tigray'da bir köy pazarının bombalanması sırasında onlarca sivilin öldüğü veya yaralandığı yönündeki haberlerden ciddi şekilde endişe duymaktadır. Bu eylemi şiddetle kınıyoruz" ifaderini kullandı.

Etiyopya'da Pazar Yerine Hava Saldırısı En Az 43 Ölü