Etkinlik Merkezine Şehit Askerin Adının Verilmesi İsteğine AKP ve MHP'den Ret

TAKİP ET

İstanbul Sancaktepe'de bir Çocuk Etkinlik Merkezi'ne şehit Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın isminin verilmesi teklifine AKP ve MHP gruplarından ret geldi.

Meclise sunulan, Sancaktepe'de açılacak Çocuk Etkinlik Merkezi'ne şehit Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın isminin verilmesi teklifi tartışmalara neden oldu. Oylama öncesi söz alan AKP'li Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Şehidin babası oğlunun adının İBB tarafından kullanılması konusunda olumlu bir yaklaşım içinde değildir. Ziyaret edildiğinde aynısını CHP heyetine de söylemiştir. Tamamen şehit ailesinin isteğidir. Bu durum istismar edilmemelidir. Terörün siyasi uzantılarıyla çeşitli organik bağları olanlar bir takım siyasal ittifak zemini içinde bulunanların bunu çok iyi düşünmesi gerek." şeklinde konuştu.

Asıl İstismarı Yapanlar Aponun Kardeşini TRT Ekranlarına Çıkaranlardır

Şeyma Döğücü'nün bu sözleri üzerine CHP grubu duruma sert tepki gösterdi. Grup sözcüsü Tarık Balyalı "Asıl istismarı yapanlar seçim kazanmak için Aponun kardeşini TRT ekranlarına çıkaranlardır. Bu durum şehit ailesinin takdiri ise saygı duyarız. Fakat ziyaret sırasında aile tarafından bize böyle bir şikayet iletilmemiştir. Asla bunun üzerinden istismar yapmayız. İstismarın kralını Sancaktepe Belediye Başkanı yaptı." ifadelerini kullandı.

ibb meclis akp mhp chp şehit ismi etkinlik merkezi ret teklif oylama