Euronews Muhabiri, İsveç ve Finlandiya'daki Okulların Türk Öğrencilere Ayrımcılık Yapması Gerektiğini Savundu

TAKİP ET

Fransa merkezli haber mecrası Euronews'ın muhabiri David Mac Dougall, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasında Türkiye'nin politikasını değiştirebilmek için bu ülkelerdeki üniversitelerin Türk öğrencilere baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

Türk öğrenci Fatma Zehra S., İsveç'te bir üniversiteye staj için başvuruda bulunmuş, ancak üniversitenin profesörü Per Carlbring "Türkiye bizi NATO'ya almadı, ben de sizin başvurunuzu reddediyorum" demişti.

İsveçli Profesör, Türk Öğrencinin Erasmus Talebini 'Türkiye, İsveç'in NATO Üyeliğini Engelliyor' Diyerek Reddetti

TRT World'ün ortaya çıkardığı bu haber sonrası, İsveç'e tepki mesajları yağmış ve aklında noksanlıklar olduğundan şüphe edilen Carlbring twitter hesabını kapatmıştı.

Fransa merkezli ve Avrupa Birliği genelinde yayın yapan Euronews gazetesinin muhabiri David Mac Dougall, Türklere yönelik ayrımcılığın bir adım ileri taşınmasını savundu ve ırkçı adımlar atılması için çağrıda bulundu. 

Interesting story. Should universities in #Sweden or #Finland take action against students from #Turkey to put pressure on their government? Could it be a legitimate soft power tactic to try and force Erdogan's hand? https://t.co/vVooCFBxpl

— David Mac Dougall (@davidmacdougall) January 15, 2023

Mac Dougall şunları yazdı:

İsveç veya Finlandiya'daki üniversiteler, hükümetlerine baskı yapmak için Türkiye'deki öğrencilere karşı harekete geçmeli mi? Erdoğan'ın elini zorlamak meşru bir yumuşak güç taktiği olabilir mi?

Mac Dougall, kendisine gelen “Bu, Türklerin siyasi iradesini kırmayacaktır” yorumuna ise şu şekilde yanıt verdi: "Yumuşak güç denenebilir. Turist vizesi verilmez, Türk Hava Yolları'na uçuş sınırlaması getirilir. Yumuşak güç kullanarak sert oynama zamanı."

david mac dougall euronews isveç finlandiya Türkiye nato