Europol Uyardı: Çin Virüsü Toplumsal Kutuplaşmayı Artırdı

TAKİP ET

Avrupa polis teşkilatı Europol, Çin Virüsü salgınında toplumsal kutuplaşmanın arttığı ve aşırılık yanlılarının taraftar toplamada hızlandığı konusunda uyarıda bulundu.

Europol'ün 2020 Terörizm Raporu'nda ideolojik aşırılık yanlılarının Çin Virüsü salgınını "devlete karşı güvensizliği artırmak" ve "nefreti yaymak" amacıyla araç olarak kullandığı belirtildi.

"Teröristler demokrasiyi güçsüzleştirmek, korku yaymak ve toplumu kutuplaştırmak için her türlü fırsatı kullanıyorlar" denilen Rapor'da, salgın nedeniyle toplumlarda ekonomik sıkıntıların arttığı ve bu yüzden ortaya çıkan toplumsal huzursuzluğun toplumları kutuplaşmaya sürüklediği kaydedildi. Rapor'a göre salgın nedeniyle ekonomik krize ve ekonomik kriz nedeniyle sosyal huzursuzluğa sürüklenen toplumlarda siyasi saflar keskinleşiyor ve insanların siyasi karşıtlarına tahammülsüzlüğü artıyor. Bunun paralelinde de sözlü ve fiziki şiddetle karşı karşıya kalanların sayısı giderek artıyor.

Rapor'a ilişkin konuşan AB Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Üye Ylva Johansson, sosyal medya üzerinden radikalleşme tehlikesinin yükseldiğini ve bu yükselişin bilhassa aşırı sağ terörizm için geçerli olduğunu kaydetti. Johansson, aşırı sağcıların Çin Virüsü'ne karşı gerçekleştirilen protestolarda başı çektiklerini ve sosyal medyada taraftar topladıklarını söyledi.

Europol Uyardı Çin Virüsü Toplumsal Kutuplaşmayı Artırdı