"Evim" Şirketleri 49 Bin Kişiyi Mağdur Etti

TAKİP ET

BDDK tarafından tasfiye edilerek TMSF'ye devredilen 21 şirketin varlıklarının toplamda 795 milyon lira olan borçlarını ödemeye yetmediği bildirildi.

"Evim" şirketleri olarak bilinen 21 tasarruf finansman şirketi BDDK'nin intibak planına uymadıkları için Temmuz ayında kapatılmış, şirketlerin tasfiye sürecini yürütmesi için TMSF görevlendirilmişti.

Dünya gazetesinin TMSF'den edindiği bilgilere göre bu şirketlerin mal varlıklarının müşterilerinin alacaklarını ödemek için yeterli olmadığı ortaya çıktı. Bu şirketlerin müşterilerine ödemesi gereken borç miktarının ise 794,5 milyon lira olduğu belirtildi.

Şirketlerin tüm ortak ve yöneticilerinin bütün hak, mal ve varlıklarına TMSF tarafından ihtiyati haciz konulduğu ve şirket aktiflerinin belirlenerek koruma altına alındığı, bu varlıkların paraya çevrilmesi işlemi için değerleme çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi.

Değerleme işlemlerinin bitişiyle birlikte alacaklılara ödeme yapılacağı belirtildi.

Söz konusu 21 şirketin tasfiyesi ve TMSD'ye devri ile birlikte sektörde kalan 6 firmanın intibak süreci devam ediyor. Bu firmaların yöneticilerinin 4 yıllık üniversite mezunu ve 5 yıl sektör deneyimi sahibi olması gibi şartların yanı sıra, şirketlerin yapılarına ilişkin bazı hukuki gerekliliklerin sağlanması için 6 ay süre verilmişti. Bu ayın başında alınan kararla bu intibak süresi uzatıldı.

Birevim Önünde İntihar Girişimi

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunan Birevim şubesi önünde bir vatandaş intihar etmeye kalkmış, kendisini benzin dökerek yakmak istemişti.

TamgaTürk'ün "Son Zamanlarda Sıkça Duyduğumuz –evim Uzantılı Şirketler" adlı dosya haberini okumak için tıklayınız.

Evim Şirketleri 49 Bin Kişiyi Mağdur Etti tamgatürk uyarmıştı