Evinde Kenevir Yetiştiren ODTÜ Öğretim Görevlisi Tutuklandı

TAKİP ET

Evinin terasında Hint keneviri yetiştiren ODTÜ öğretim görevlisi Tanju Aksoy tutuklandı.

30 Haziran'da ODTÜ'de öğretim görevlisi olan Tanju Aksoy'un evinde Hint keneviri yetiştirdiği ihbarını alan polisler, Aksoy'un evine baskın düzenledi. Evin her köşesini arayan ekipler, terastaki saksıların içinde Hint keneviri ve uyuşturucu madde tartmada kullanılan hassas terazi buldu. 

Evde kenevir bulan ekipler, ev sahibi Aksoy ile ev arkadaşı S.K.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen Aksoy, uyuşturucu madde kullandığını itiraf etti. Uyuşturucuya ABD'de kaldığı dönemde başladığını ve Türkiye'ye döndükten sonra satın alabileceği bir yer bulamadığını söyleyen Aksoy, ''Bu nedenle geçen yıl Kasım ayında taşındığım evde Hint keneviri dikmeye karar verdim. Dubleks olan evin güneş gören terası vardı. Hint kenevirini güneşe ihtiyacı olduğunu bildiğimden terasa saksı içinde dikmeye karar verdim. 'Torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu satıcısından Hint keneviri tohumu aldım. Mayıs 2021'de tohumları ektim. İçilebilir duruma gelen Hint kenevirlerini kendim kesip, kuruttum. Bu şekilde kullanmaya başladım" dedi.

Hassas Teraziyi Torbacıdan Aldığım Tohumları Kontrol Etmek İçin Aldım

Aksoy evinden çıkan hassas teraziyi torbacıdan aldığı kenevir tohumlarını tartmak için kullandığını söyledi. 'Kandırılmamak için aldım' diyen Aksoy, satış yapmadığını yalnızca kendisi için üretim yaptığını söyledi. 

Aksoy'un ev arkadaşı S.K. de ifadesinde içki içtiklerini, uyuşturucu kullandığını bilmediğini, evde saksılarda çiçek olduğunu gördüğünü; ancak bunların Hint keneviri olduğunu bilmediğini söyledi. 

S.K. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Aksoy, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince 'izinsiz uyuşturucu madde imal etmek' suçundan tutuklandı. 

odtü öğretim görevlisi uyuşturucu hint keneviri tutuklandı teras