Evine Hırsız Giren Vatandaş İsyan Etti: Peluş Ayımı da Çalmış En Çok Ona Sinirlendim

TAKİP ET

Bursa'da gündüz vakti 5 eve giren iki hırsız, kendilerini fark eden mahalleliden kaçmak için çatıya çıktı.

Bursa'da Merkez Yıldırım ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde meydana gelen olayda, ev sahiplerinin evde olmadığı saati belirleyen iki hırsız, ilk girdikleri evden elektronik ve değerli eşyaları alarak çıktı.


Çalacak Bir Şey Bulamayınca Kola İçtiler


Daha sonra yandaki eve giren şüpheliler, burada çalacak eşya bulamayınca buzdolabındaki kolayı içip yan binaya geçti.

Toplam 5 eve girerek hırsızlık yapan zanlılar, son binadan ayrılacakları sırada mahalleli tarafından fark edildi.

Bunun üzerine panikle çıktıkları binaya giren şüpheliler, çatıya çıkarak binaların üzerinde bir süre dolandıktan sonra, bir evin bahçesinde saklandı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Bu sırada ev sahibi Mehmet Efe Sacan’ın çalınan tabletinden hırsızların konumu tespit edildi.

Ekipler, evin bahçesinden çatıya çıkarak kaçmaya çalışan Hülya K.'yı (31) yakalarken, erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Burak S.'nin kaçtığını belirledi.


Kaçan Arkadaşına İsyan Etti


Yakalanma anını görüntüleyen basın mensuplarına "Ne çekiyorsunuz" diyerek tepki gösteren Hülya K, neden hırsızlık yaptığı sorusuna ise "Neyi neden yaptım. Arkadaşım kaçtı ben kaldım orada. Onun, Allah belasını versin" diyerek gözyaşı döktü.

Kadının üzerinde ve sırtındaki çantada yapılan aramada, 30 adet cep telefonu, 1 adet tablet, yüklü miktarda ziynet eşyası , bir miktar para, iki adet musluk başı ve oyuncak ayı bulundu. Ayrıca şüpheli Hülya K.’nın 21 ayrı suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi.


"Peluş Ayımı Çalmış En Çok Ona Sinirlendim"


Annesinin evde olmadığı saatlerde hırsızların içeri girdiğini ifade eden Mehmet Efe Sacan, evlerinden çok sayıda eşya çalındığını belirterek, "Birçok malzeme çaldılar. Babamın balıkçı malzemeleri, benim tabletim, komşunun ziynet eşyalarını çalmış. Benim peluş ayımı da çalmış. En çok ona sinirlendim. Arkadaşımın tabletinden benim tabletimin sinyaline baktık. Sinyali bulunca polis ekipleri sağ olsun hemen suç üstü yakaladılar" diye konuştu.

İşlemlerin ardından çalıntı mallar sahiplerine teslim edilirken, gözaltına alınan Hülya K., Emir Sultan Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Polis kaçan Burak S.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

hırsızlık bursa peluş ayı yıldırım ilçesi karaağaç mahallesi