Evini Yakan Kişi Komşularına Dönüp 'Siz Söndürün' Dedi

TAKİP ET

Antalya'da tek başına yaşadığı evi yakan Mehmet Ali Bozkır, evi yaktıktan sonra komşularına dönüp 'siz söndürün' dedi.

Manavgat ilçesine bağlı Dikmen Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Ali Bozkır, ailesinden kalan evi yakarak evde çıkan yangını izlemeye başladı. Yangını görünce olay yerine koşan vatandaşlara dönen Bozkır, ''Siz söndürün'' diyerek olay yerinden ayrıldı.

Çevredeki vatandaşların üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri ateşi söndürdü ancak ev kullanılamaz hale geldi. Olay yerindeki komşular, evde psikolojik rahatsızlığı bulunan Mehmet Ali Bozkır’ın tek başına kaldığını, evi yaktıktan sonra bir süre seyrettiğini, mahalle sakinlerine ‘siz yangını söndürürsünüz’ dedikten sonra yürüyerek uzaklaştığını dile getirdi.

Muhtar azası Özgür Hakan, Bozkır'ın annesi ile babası öldükten sonra değiştiğini ve rahatsızlandığını belirterek “Çevresine ve mahalledeki insanlara zarar vermeye başladı. Sık sık jandarma gelip götürüyordu. Ama gerekli işlemlerin ardından yine geri geliyordu. Mahallenin çocukları korkusundan mahallede oyun oynayamaz oldu. Bugün evi yaktıktan sonra siz söndürürsünüz diyerek buradan uzaklaşmış. Sanırım jandarma yakalamış. Artık ev kullanılamaz hale geldiğine göre buraya gelmez. Eğer itfaiye gecikseydi yangın aşağıya ormanlık alana ve köyün içerisine gidecekti. Allah korudu” dedi.

Polis ekipleri tarafından yakalanan Bozkır'ın şizofren olduğu ve polislere direndiği öğrenildi. 

antalya manavgat dikmen evi yaktı komşularına siz söndürün