Evinizde Yabancı Uyrukluların Kayıtlı Olup Olmadığını Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun vatandaşların evlerinde yabancı uyruklu kişilerin ikamet kaydının bulunduğuna ilişkin soruya verdiği cevabın ardından vatandaşlar, kendi evlerinde yabancıların kayıtlı olup olmadığını merak ediyor.

Türkiye, sınır güvenliğinin sağlanamaması ve yurt içinde de emniyet güçlerinin sorumsuz davranışları nedeniyle ciddi bir kaçak göç akınıyla karşı karşıya.

Kısa bir süre önce bir sokak röportajında konuşan Afganistanlı bir kaçak göçmen, yıllardır Türkiye'de kaçak olarak bulunduğunu, kendisini daha önce polisin defalarca durdurmasına rağmen yine salıverdiklerini söylemişti.

Soylu'dan Soruya Cevap: "Canım Benim..."

Bunun yanı sıra bazı vatandaşların evlerinde yabancı uyruklu kişilerin ikamet kaydının bulunduğu ortaya çıkmıştı.

FOX'un konuya ilişkin haberine göre, AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu olaya ilişkin bir soru soran muhabirin yüzünü okşayarak "Canım benim..." demiş ve soruyu geçiştirdi. 

Evinizde Kayıtlı Yabancı Var mı? Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Peki, evinizde herhangi bir yabancının kayıtlı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz? 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, e-Devlet kapısı üzerinden "Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama" ekranını kullanarak evlerinde yabancı uyruklu birinin yaşayıp yaşamadığını kontrol edebilir.

Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama ekranına erişmek için tıklayınız.

evinizde yabancı uyruklu kayıtlı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz e-devlet Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi Sorgulama