Evli İnsanlar Ofiste, Bekar İnsanlar Evde Çalışmak İstiyor

TAKİP ET

Harvard Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre; evli ve çocuklu insanların ofiste, bekar insanların ise evde çalışmak istediği ortaya kondu.

ABD'de bulunan ve dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Harvard Üniversitesi, Çin virüsü salgını neticesinde gelişen evden çalışma modeline ilişkin bir araştırma yaptı.

Anket şeklinde yürütülen çalışmada, insanların yüzde 81'inin ofise tamamen dönmek istemediği belirtildi. Çoğunluk esnek bir çalışmanın verimli olduğu görüşündeyken, katılımcıların yüzde 27'si ise tam zamanlı olarak uzaktan çalışmak istediğini dile getirdi.

Ofise haftada iki ya da üç gün gitmek isteyenlerin oranı yüzde 61 olurken, katılımcıların yüzde 18'i tam zamanlı olarak işe dönmek istiyor.

Bekarlar Evde, Evliler Ofiste Çalışmak İstiyor

Araştırmada çıkan ilginç bir sonuç ise ofise dönmek isteyen insanların demografik yapısı oldu. Çocuğu olan insanlar, çocuğu olmayan insanlara göre ofiste çalışmayı daha fazla istiyor Buna benzer olarak evli insanlar arasında da ofise dönmek isteyenlerin oranı bekarlara göre daha yüksek çıktı.

Yapılan araştırmada sağlık ile ilgili endişeler de öne çıktı. İnsanların yüzde 51'i aşı yaptırmadan ofise gitmek istemezken, yüzde 71'i ise ofisteki herkesin aşı olmadığı düşüncesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti.

İnsanların yüzde 54'ü ofiste sosyal mesafe kurallarına uyulmasını bekliyor.

evde uzaktan ofiste çalışmak araştırma evli kişiler bekar kişiler harvard üniversitesi anket sonuç daha fazla daha az az çok istiyor istemiyor yüzde sosyal mesafe kural salgın pandemi