Evrim Teorisiyle Alakalı 'Meşhur Sorularından' Hatırladığımız Yusuf Ziya Öğretici'ye 105 Bin Pound YLYS Bursu

TAKİP ET

Celal Şengör ile evrim tartışmasından hatırladığımız İlahiyat öğrencisi Yusuf Ziya Öğretici, YLYS bursuyla devlet bütçesinden 1.097.972,51 TL ödenekle İskoçya'ya doktora yapmaya gönderildi.

Siyaset Meydanı programında 'Din Bilim ve Darwin' konusunda Türk akademisyen, jeolog ve bilim insanı Prof. Dr. Celal Şnegör ile girdiği saçma tartışmadan hatırladığımız Yusuf Ziya Öğretici'nin, MEB bünyesinde verilen YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme) bursu ile devlet bütçesinden 105.000 pound (1.097.972,51 TL) ödenekle İskoçya’ya doktora yapmaya gönderildiği ortaya çıktı.

O tartışma olduğu sıralarda Marmara Üniversitesi İlahyat Fakültesinde okuyan Öğretici'nin, 'Etkili Din Eğitiminde Türk Müziğine Verilen Duygusal Tepki Üzerine İnceleme' konulu doktora tezi ile İskoçya'ya gittiği öğrenildi.

Tartışma Nasıldı

Yusuf Ziya Öğretici, Prof. Dr. Celal Şengör ile girdiği tartışmada, sosyal medya kullanıcıları tarafından; Şengör’e evrim hakkında 4 soru sormuş ve sorduğu her sorunun peşinden geçmişte Adnan Oktar ve diğer tarikatların, Amerikalı Evanjelistlerin kullandığı argümanları savunduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.

Profesör Şengör, sorulan soruların mantıksızlığını açıklamış ama kendisini evrim konusunda ikna edememişti.

yusuf ziya öğretici ylys bursu eksi sözlük tartışma 105 bin pound burs aldı musiki doktora tezi ile burs aldı iskoçyaya gitti meşhur darwin tartışması siyaset meydanı celal şengöre darwin celal şengör evrim tartışma