'Ey IBAN Edenler' Paylaşımı Yapan Gazeteci Hakan Aygün'e 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası

TAKİP ET

"Ey IBAN edenler" şeklindeki paylaşımı sebebiyle yargılanan Gazeteci Hakan Aygün, 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Hakan Aygün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koronavirüs salgını nedeniyle canlı yayında IBAN numarası verip bağış kampanyası başlatması sonrası Twitter hesabından “IBAN suresi ayet 1 ey IBAN edenler… Biz size ayrı bankalardan IBAN numaraları verdik ki IBAN edesiniz diye, hiç şüphesiz ki ahiret gününde IBAN edenle IBAN etmeyenler ayrılacaktır!” paylaşımı yapmış, bu paylaşımı gerekçesiyle gazeteci hakkında soruşturma açılmıştı.

"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ile suçlanan Aygün, Anayasa Mahkemesi'nin bir ay tutuklu kalması nedeniyle hak ihlaline uğradığına karar vermesine rağmen, 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Aygün karar hakkında, ''Anayasa Mahkemesi kararı ve IBAN ayeti tweet'ini attığımın saptanamamasına rağmen hayatımın ilk hapis cezası olarak 7 ay 15 gün verildi, hükmün uygulanması geri bırakıldı. İtiraz yolu açık, sonu belli; AYM olmazsa AİHM'den döner" dedi.

İBAN edenler gazeteci hakan aygün tweet ceza hapis