Eylül'de Görevi Sona Erecek Olan Merkel İngiltere'ye Veda Ziyareti Yaptı

TAKİP ET

Eylül ayında görev süresi dolacak olan Alman Şansölyesi Angela Merkel, İngiltere'ye bir veda ziyareti gerçekleştirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Eylül ayında görev süresi dolmadan önce İngiltere'ye 22. ve son resmi ziyaretini yaptı.

İngiliz Başbakanı Boris Johnson, Alman mevkidaşını Buckinghamshire'da bulunan Chequers kır evinde misafir ederken, iki lider İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması üzerine ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakanlar, ikili ilişkilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi için yeni kararlara varıldığı bilgisini paylaştı.

Merkel'in ziyareti öncesinde konuşan Johnson, "Birleşik Krallık ve Almanya’nın birçok meselede sağlam bir dostluğu ve ortak bakış açıları bulunuyor. Bilim insanlarımız, aydınlarımız ve iş insanlarımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için sürekli birlikte çalışıyorlar. Anlaşmaya varacağımız yeni ortak teşebbüsler nesiller boyu sürecek bir miras bırakacak" açıklamasını yapmıştı.

Ortak basın toplantısında ise iki ülkenin ortak yenilenebilir enerji projelerinden solunum cihazlarına ve muhtelif sanayi yatırımlarına, eğitim ortaklığına ve öğrenci değişim programlarına kadar ittifakının derinleştirilmesine karar verildiği, her yıl iki ülkenin kabinelerin ortak toplantı düzenleyeceği açıklandı.

Eylül'de Görevi Sona Erecek Olan Merkel İngiltere'ye Veda Ziyareti Yaptı