Eymir Gölü'nün Son Hali Ankaralıları Korkuttu

TAKİP ET

Eymir Gölü'ne giden vatandaşlar gölün daha önce hiç bu kadar kirli olmadığını söyleyerek endişelerini dile getirdi.

Ankaralıların doğa yürüyüşlerini yaptığı ve balık tutmaya gittiği Eymir Gölü son dönemde artan kirliliğiyle endişe yarattı. Gölbaşı ilçesindeki göle giderek vakit geçiren vatandaşlar durumun ciddiyetine dikkat çekerek gölün daha önce hiç bu kadar kirli görünmediğini belirttiler.

Kendine has floraya sahip olan ve sakarmeke, yeşilbaş, elmabaş patka ve bahri gibi kuş türlerine ev sahipliği yapan gölde oluşan kirliliğin ürkütücü derecede arttığına dikkat çeken Mehmet Taşkıran isimli  vatandaş, gölün kıyı bölgelerinde müsilaja (deniz salyası) benzer bir görüntü oluştuğunu ifade etti.

Gölde siyah bir akıntı olduğunu ifade eden Taşkıran, “Oltayı attığım zaman simsiyah su fışkırıyor. Altında siyah bir şey var, akıntı var. Bu durumla ilk kez karşılaştım. Geçen hafta da gelmiştim, böyle bir şey yoktu ama bugün böyle. Neden olduğunu anlayamadım. Malzemeleri toplayıp temiz bir yere gideceğim” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan bir görevli ise kirliliğin yeni oluştuğunu ve durumun yetkililere bildirildiğini kaydetti.

ankara gölbaşı eymir gölü kirlilik odtü müsilaj