'Eypio' Adlı Rapçinin Konseri Gezi'ye Destek Verdiği İçin AKP'li Belediye Tarafından İptal Edildi

TAKİP ET

Samsun'un AKP'li Çarşamba Belediyesi, Yeşilırmak Şenlikleri kapsamında sahne alacağını duyurduğu ünlü rapçi Eypio'nun konserini iptal etti.

Samsun’un Çarşamba ilçesi Abdullah Paşa Meydanı’nda düzenlenen Yeşilırmak Şenliklerine 'Eypio' adlı rapçi de katılacaktı.

AKP’li Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan da sosyal medya hesabı üzerinden 25 Haziran’da 'Eypio’nun sahne alacağını iki gün önceden hatırlatarak, “Yeşilırmak Şenliklerimiz için nefesleri tuttuk. Müzik ve eğlenceye doyacağımız şenliğimiz için adres belli. Ünlü isimler Eypio ve Elif Buse Doğan bizlerle… Dj performansı da nicesi. Çok bekledik, çok özledik. Şimdi şenliklerde buluşma zamanı” dedi. Konser afişleri de ilçe merkezinde birçok yere asıldı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın aktardığına göre; AKP'li Doğan’ın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya AKP’lilerden sert tepkiler geldi. 'Eypio’nun Gezi eylemleri sırasında Erdoğan’a yönelik yaptığı paylaşımlar nedeniyle Halit Doğan’a tepki gösteren vatandaşlar, konserin iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine AKP'li Doğan da ünlü rapçinin konserini iptal etmek zorunda kaldı.

Pazar gecesi yapılan şenliklerde başka DJ’ler performans gösterirken, Eypio sahneye çıkmadı. AKP'li Belediye Başkanı Doğan ise bu durumu sosyal medya hesabından konsere saatler kala, “Yeşilırmak Şenliklerimiz dolu dizgin devam ediyor. Bu akşam Eypio’nun aramızda olamayacağı konserimizde Dj Onur Paskap ile Erman Kalanbak ve orkestrası bizlerle olacak” ifadelerini kullanarak duyurdu.

'Eypio' adıyla bilinen Abdürrahim Akça, Gezi Parkı eylemleri sırasında çeşitli tivitlerle eylemlere destek vermişti. 

eypio samsun çarşamba konser halit doğan akpli belediye