Eyüpspor-Bodrumspor Maçında Gerginlik: Başkanlar Sahaya İndi, Bir Futbolcu Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

Bugün oynanan Bodrumspor-Eyüpspor maçında gergin anlar yaşandı. Tribünden atılan maddeler Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan'a gelirken bir yabancı cismin isabet ettiği futbolcu Uğur Demirok hastaneye kaldırıldı.

1'inci Lig'deki Süper Lig yarışında lider Eyüpspor ile Bodrum FK'yı Bodrum İlçe Stadı'nda karşı karşıya getiren maç, ilk yarının son bölümünde yaşanan olaylar nedeniyle 15 dakika durdu, sahaya başkanlar girdi. Bodrum'daki maçta 45'inci dakikada Celal'e yapılan hareketin faul olduğu gerekçesiyle sert bir şekilde ve küfürlü sözcüklerle itiraz eden ev sahibi Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Hakem Gürcan Hasova tarafından kırmızı kartla sahadan atılınca ortalık karıştı. Ev sahibi taraftarlar tribünden sahaya ve konuk ekibin yedek kulübesine yabancı madde yağdırırken, Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan ile yedek futbolculardan Uğur Demirok'a atılan yabancı maddeler isabet etti. Turan, kendisine yabancı madde atan taraftarlara sert tepki verirken, küfürlü cümleler de kullandı.

Uğur Demirok, yüzüne isabet eden madde nedeniyle zor anlar yaşayıp, yüzünde morluklar oluşurken, ambulansla sahadan alınarak hastaneye götürüldü. Olaylar üzerine kulüp başkanları gerginliği yatıştırmak için sahaya indi. Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk ile Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya sahanın içine girerek tribünlere gitti. Öztürk ve Özkaya kol kola girerek tribünlerin önüne gidip taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. İki başkan tek tek tribünleri gezip uzun süre taraftarlarla diyalog kurarak taşkınlıkların son bulmasını istediler. Yaklaşık 15 dakika duran oyun, gerginliğin azalmasıyla tekrar başlatıldı. Hakem Gürcan Hasova ve yardımcıları oyunun durmasıyla yaklaşık 65 dakika süren ilk yarı tamamlandığında saha içinde çevik kuvvet ekipleri nezaretinde soyunma odasına gidebildi. 

Uğur Demirok'un Tedavisi Sürüyor 

Olaylı Bodrum FK-Eyüpspor maçında tribünden atılan bir cisim gözüne isabet eden konuk ekibin yedek futbolcularından Uğur Demirok'un tedavisinin sevk edildiği özel hastanede sürdüğü öğrenildi.

Bodrum İlçe Stadı'nda oynanan zirve mücadelesinde Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir'in 45'inci dakikada kırmızı kart görmesiyle başlayan olaylarda saha karıştı. Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, bu esnada tribünden atılan yabancı cisimler nedeniyle ayağından, yedek futbolculardan Uğur Demirok da yüzünden yaralandı. Gözüne yabancı madde isabet edip yırtık meydana gelen Uğur, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İki kulübün başkanlarının sahaya girip gerginliği azaltmaya çalışmasıyla 15 dakika duran maç kaldığı yerden devam etti. Maçta İsmet Taşdemir'in yanı sıra Arda Turan ve iki takımın kaptanları Eyüpsporlu Caner Erkin ile Bodrum FK'dan Kenan Özer kırmızı kart gördü.

Kerem Yavaş: Maalesef ki İstemediğimiz Saha Dışı Olaylar Oldu 

Gergin geçen karşılaşmayı değerlendiren Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, "Buraya futbol maçı oynamaya geldik. Kazanmak için hazırlandık sonucunda kazandık ve evimize dönüyoruz. Maalesef ki istemediğimiz, beklemediğimiz, televizyon başındakilerin görmek istemediği saha dışı olaylar oldu. Bunları burada konuşmayacağım, gerekli açıklamaları kulübümüz isterse yapar. Bir arkadaşımız şu anda hastanede. Uğur Demirok gözünden yaralandı. Retina ya da korneada bir yırtık oluşmuş. Buradan onun yanına gideceğiz. Biz sezon başından beri sadece sahanın içinde kaldık sahanın içinde kalarak oyunu geliştirmeye çalıştık. Bodrumspor 2 senedir bize çok iyi rakip oluyor. Onlara çok saygı duyuyoruz. Bize karşı güçlü bizi de motive eden bir rakip. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Birkaç tane kendini bilmezin yaptığı hareketi koskoca bir camiaya mal etmemek lazım. Onların adına üzgünüm onlarda bunları yaşamak istememiştir. Sonuç olarak yaşandı, burada kalır gerekli yaptırımlar uygulanır gerekli önlemler alınır umarım bir daha yaşanmaz" diye konuştu.

Hakan Dolutaş: İsmet Hoca'nın Atılmasına Anlam Veremedik

Bodrum FK Yardımcı Antrenörü Hakan Dolutaş ise, "Gergin bir maç oldu. İlk yarı ortada geçen bir maçtı, İsmet hocanın atılmasına anlam veremedik. Bu skandal bir karar, İsmet hoca hiçbir şey demedi, sadece hocaya ismiyle hitap etti. Hoca önce sarı arkasından kırmızı kart gösterdi. Kafa kafaya geçen bir ilk yarıda 1-0 mağlup duruma düştük. İkinci yarı baskın başladık rakibin de 10 kişi kalmasıyla beraber bu baskımız arttı. Fakat çok pozisyona çeviremedik. Eyüpspor'la geçen seneden beri güzel ve tatlı bir rekabetimiz var. Fakat hakemi hiç anlayamadık, İsmet hocam inanın haksız bir kart gördü. Sadece ismiyle hitap etti, dördüncü hakem kartı ben de anlamadım dedi. Yani zaten dördüncü hakem yanınızdaydı. Ağzımızdan lan dahi çıkmadı. Durduk yere attı. Kendisine sormak lazım. Caner’in Kenan’a bir tokadı var. VAR devreye girmedi, hakem görmedi. Kenan kolay kolay isyan etmez ve gerçeği söyler. Hakemin bizim aleyhimize ciddi anlamda hataları oldu" dedi. (DHA)

 

bodrumspor eyüpspor arda turan uğur demirok