Ezgi Mola, Musa Orhan'ın 'Özür Dile' Teklifini Reddetti

TAKİP ET

Tecavüz suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan'a 'Tecavüzcü' dediği için hakkında hapis istenilen Ezgi Mola, Musa Orhan'ın 'özür dile' talebini reddetti.

İpek Er'e tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan'a ''Tecavüzcü'' dediği için hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istenilen Ezgi Mola, uzlaşma talebini reddetti.

Savcılığın hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlar kapsamında olması nedeniyle uzlaştırma bürosuna yönlendirdiği dosya kapsamında taraflara uzlaşıp uzlaşmayacakları soruldu.

Uzlaşma için Mola'nın özür dilemesini isteyen Orhan'ın avukatı, "Mola özür mesajı yayımlasın" dedi. Ancak Ezgi Mola avukatın talebini reddetti. 

Taraflar uzlaşmayınca savcılık, Mola hakkında ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Şahsa Kastım Yok, Tepkimi Her Duyarlı İnsan Gibi Verdim

Mola 19 Mart 2021'de verdiği ifadesinde, "Kadına şiddetin, ölümleri, istismarların üst üste gerçekleştiği o dönemde tam da Twitter gündeminin en üst sıralarında yer alan (Twitter tabiri ile trend topic olan) ' Musa Orhan tutuklansın ' etiketiyle tüm kadına şiddet olaylarına genel tepkimi her duyarlı insan gibi verdim. Ben şikâyetçiyi ne tanırım ne da şahsına bir kastım olabilir. Göz önünde olan biri olduğum için duyarlılığımı gösterme düşüncesiyle genel fikrimi ve tepkimi ortaya koydum" ifadelerini kullanmıştı.

ezgi mola musa orhan ipek er tecavüz tweet özür dile reddetti avukat talep