'Ezik Şeftali' Kavgasının Arkasından AKP Çıktı

TAKİP ET

Ankara'da pazarcının ezik şeftaliyi iade almaması üzerine çıktığı iddia edilen kavganın arkasından da AKP çıktı.

24 Ağustos'ta Keçiören ilçesi Etlik Mahallesinde bulunan pazarda çıkan kavganın sebebinin müşterinin ezik şeftaliyi iade etmek istemesi ancak pazar esnafının bu isteği geri çevirmesi olduğu iddia edilmişti. 'Ezik şeftali' kavgası olarak sunulan olayın söz konusu iddialarla alakası olmadığı ortaya çıktı. 

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan'ın “Kamuoyunda A Takımı diye adlandırılan, belediyenin görevlileri; pazar esnafı arkadaşa fiziki şiddet uygulayıp, müdahale ediyor” sözlerinin ardından gözaltına alınan 13 pazarcıdan birisi konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

''Bir Çocuğu Öldü Sanıp Olay Yerinde Bıraktılar''

Olayın Belediyenin kurduğu gayri meşru yapılanma yüzünden çıktığını belirten pazarcı, “Vatandaşla hiçbir alakası yok. Başkan yardımcısı, pazara geliyor. Şeftaliye bakıyor. 5 milyona da (lira) şeftali var, 15 milyona da (lira) şeftali var. Arkadaşın şeftalisi ufakmış. Toplattırmaya çalışıyor. Çocuk da diyor, ‘başkanım, ezik değil, çürük değil; sadece ufak. Olay bu. Ondan sonra A Takımı diye bir grup oluşturmuşlar, gayrı meşru. Bunu götürüyorlar, köşeye. Başkan da orada, başkan ağzını bozuyor. Ağza alınmayacak bir kelime kullanıyor, belediye başkanı. 40 kişi arkadaşımızı linç ediyorlar. Ondan sonra biz de arkadaşımız için geldik, ilk etapta bize ölmüş dediler. Bütün pazarcılar olarak toplandık. Mevzu bu. A takımı, A takımı diye bir grup oluşturmuşlar. Biz arkadaşımız için gelmişiz. Hatta halk bize destek verdi. Alkışları ile bize destek verdi. Bizim halkla ne sorunumuz olabilir ki… Veli nimetimiz. Mevzu belediye ve A takımı. Gayrı meşru bir yapılanma'' şeklinde konuştu.

Pazarcı, tartışma sırasında bir çocuğun öldü sanılarak olay yerinde bırakıldığını ifade ederek, ''Her tarafında yara var. Düşünsene, 30 kişi bir insana saldırır. Sen ne yapabilirsin? Ucuz atlatmış. Sıkıntı büyümesin diye gözaltı yaptılar. Emniyetle sorunumuz yok. Belediye başkanına bir çağrım var. Böyle bir zulüm olamaz. Gerçekten zulüm. Yıllardan beri çekiyoruz” dedi.

Keçiören Belediyesi Kamusal Alandaki Yetkisini Aşıyor 

CHP Keçiören İlçe Başkanı Gündoğan ise, ''Keçiören’deki pazarlarda bir gerginlik var, esnaflar ve belediye çalışanları arasında. Bu fiziki müdahale sonrasında da esnaf ayaklanıyor ve bu konuda ciddi bir tepki gösteriyor. Buradaki sıkıntının sebebi; Keçiören Belediyesi’nin kamusal alandaki yetkisini aşıp, güvenlik birimlerinin yetki alanına girmesi ile başlıyor. A takım isimli grup, parklarda da asayiş ve düzen sağlama yönünde uygulamalar oluyor. Bu grup ile Keçiören esnafı arasında, Keçiören halkı arasında ciddi gerginlikler yaşandığı zamanlar oldu, geçmişte de'' ifadelerini kullandı.

 

ankara keçiören ezik şeftali kavgası akp belediye pazarcı gözaltı