F1 Bahreyn GP'de Korkutan Kaza

TAKİP ET

F1 Bahreyn GP'de yarışın başlamasının hemen ardından Haas pilotu Romain Grosjean'ın aracı adeta infilak etti.

Formula 1'de gerçekleştirilen Bahreyn GP'de büyük bir kaza yaşandı. Formasyon turunun ardından yarışın başlamasıyla birlikte Haas pilotu Romain Grosjean'ın aracı 140 km hızla giderken adeta infilak etti. Bu olayın üzerine Race Control (yarış kontrol) kapışmayı kırmızı bayrak ile durdurdu. Ardından Fransız sürücüden iyi haber geldi.

Araçtan çıkmayı başaran Grosjean, tıbbi araca alınarak götürüldü. Sürücünün, araçtan çıkarken şok içerisinde olduğu görüldü. Haas garajı ekibinden bazı kişiler bu şok edici sahne karşısında göz yaşlarını tutamadı.

Sky Sport'un aktardığı bilgilere göre Grosjean'ın vücudunda küçük yanıklar oluştu. Ayrıca doğrulanmayan rapora göre, pilotun kaburga kemigi kırıldı.

Grosjean bariyerlere çarptıktan sonra aracı ikiye ayrıldı ve kendisi alevler içinde kaldı. Organizasyonun ilk yardım ekipleri hızlıca olaya müdahale ederek Grosjean'i alevlerin arasında çıkardı. İlk yardım ekiplerinin hızlıca kazaya müdahale etmesi, olası facianın önüne geçti ve büyük kaza en az hasarla atlatıldı.

Pilotun kaza geçirmesinin ardından Haas takımı, sosyal medya üzerinden pilotun durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bu korkutucuydu. Radyodan Romain'in arabadan indiğini ve iyi olduğunu duyduk. Romain'in ellerinde ve ayak bileklerinde bazı küçük yanıklar olmasına rağmen iyi durumda. Şu anda doktorlarla birlikte."

Sky Sports F1 uzmanı Martin Brundle, Grosean'in bu kadar az hasarla kurtulmasını "Bir mucize"  olarak değerlendirdi.

haas Romain Grosjean bahreyn gp grand prix formula 1 f1 araç infilak etti korkutan kaza