Facebook, 13 Yaş Altı Çocuklar İçin Instagram Geliştirmeyi Planlıyor

TAKİP ET

Facebook, 13 yaş altı çocukların kaydolmasına izin verilmeyen Instagram uygulamasına bir alternatif olarak çocukların da kaydolabileceği bir Instagram geliştirmeyi planlıyor.

Facebook, sosyal medya platformu Instagram'ın 13 yaşın altındaki çocukların da kaydolabileceği bir versiyonunu geliştirmeyi planlıyor. 

Facebook'un şirket içi gönderilen bir mesajında, Instagram'ın 13 yaşının altındaki çocukların "güvenle" kullanabileceği bir versiyonunu geliştirmeyi düşündükleri aktarıldı.

Guardian'a konuşan bir Facebook sözcüsü ise, şirketin, Instagram'ın "Messenger Kids" benzeri, ebeveyn kontrollü bir versiyonu üzerinde çalışıldığını belirtti. Sözcü "Çocuklar giderek daha çok Instagram'a kaydolmak için ebeveynlerinden izin istiyor. Bugün ebeveynleri pek şansı yok bu yüzden başka uygulamar üzerinde çalışıyoruz. Çocuklar için uygun, ebeveynler için kontrol edilebilir olacak" ifadelerini kullandı.

Facebook'un, ayrıca, Instagram'daki ortamı daha güvenli hâle getirebilmek için yetişkinlerin onay almadan 18 yaş altındaki bireylere mesaj atmasını engelleyecek bir güncelleme üzerinde çalıştığı bildirildi.

ınstagram facebook güncelleme uygulama alternatif 13 yaş çocuklar altındaki çalışıyor planlıyor yapacak uygulayacak iddia yazışma çocuklar için