Facebook, Instagram ve WhatsApp Çoktü: İlk Açıklamalar Geldi

TAKİP ET

Milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya siteleri Facebook, Instagram ve WhatsApp'a erişim sağlanamıyor.

Sosyal medya kullanıcıları, aynı çatı altında faaliyet gösteren WhatsApp, Facebook ve Instagram’a girmekte sorun yaşarken, dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden “downdetector.com” isimli internet sitesine kullanıcılar tarafından çok sayıda hata bildirimi iletildi.

Türkiye saati ile 18:44 itibariyle söz konusu sosyal medya platformlarına erişim sorunu yaşanıyor.

İlk bildirimlerin gelmesinden kısa bir süre sonra, #facebookdown hashtag’i Twitter’da trend oldu ve dünyanın farklı yerlerinden kullanıcılar bağlantı sorunları bildirdi.

"En Kısa Sürede Güncelleyeceğiz"

WhatsApp’tan yaşanan erişim soruyla ilgili yapılan ilk açıklamada, “Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede güncelleyeceğiz. Sabrınız için teşekkürler!” denildi.

"Verdiğimiz Rahatsızlıktan Dolayı Özür Dileriz"

Erişim sorunuyla ilgili Facebook ve Instagram’dan da açıklama geldi. Facebook, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” ifadeleri kullanıldı.

"Bizimle Kalın, Biz Varız"

Instagram da paylaştığı mesajda “Instagram ve arkadaşlar şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor ve bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz varız” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Sorun Global

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter’dan konuya ilişkin yaptığı paylaşımda “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” dedi.

Whatsapp Facebook Instagram Sosyal Medya Çöktü