Facebook, Kullanıcıları Gözetledikleri Gerekçesiyle Çalışanlarını İşten Çıkarmış

TAKİP ET

Facebook'un 2014 - 2015 senelerinde özellikle kadın kullanıcıları gözetleyerek çalışma etiğine aykırı hareketler sergileyen 52 çalışanını işten çıkardığı ortaya çıktı.

En çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Facebook'un 2014 - 2015 senelerinde kullanıcı verilerine izinsiz ulaşan çalışanlarını işten attığı ortaya çıktı. 

Facebook bünyesinden 52 çalışanın kadınların adres, telefon ve mail gibi bilgilerine eriştikleri belirtildi. Bazı çalışanların bilgilere erişimin ötesine giderek mesajlaşmaları ve silinmiş fotoğrafları da inceleyebildiği ortaya çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, tatilde kavga ettiği kadını Facebook üzerinden takibe alan bir Facebook mühendisi olayın ardından kadını ev adresinde buldu.

Sheera Frankel ve Cecelia Kang'ın yazdığı kitapta açığa çıkarılan olayda genelde erkek çalışanların kadınlar üzerinde gözetlemeler yaptığı ifade edildi.

Olayın gerçekleştiği yıllarda Facebook’un güvenlik sorumlusu olan Alex Stamos, gözetlemeyi çok daha fazla kişinin yapmış ancak o kişilerin ortaya çıkarılamamış olabileceğini söyledi.
 

facebook 52 çalışan güvenlik gözetleme kadın erkek adres telefon mail fotoğraf