Facebook'tan Putin ve Lukashenko Konusunda Geri Adım

TAKİP ET

Putin ve Lukaşenko'ya yönelik ölüm çağrılarına izin veren Facebook'tan geri adım geldi.

Facebook, geçtiğimiz günlerde Rus işgalcilere ve Rus diktatörü Vladimir Putin ile Belarus diktatörü Alexander Lukashenko'ya karşı şiddeti teşvik eden gönderilere izin vermişti. 

Facebook İşgalcilere ve Putin'e Karşı Şiddeti Teşvik Eden Gönderilere İzin Verdi


Bloomberg'ün aktardığına göre geri adım atan Facebook, Rusya ve Belarus diktatörleri Vladimir Putin ve Alexander Lukashenko'ya yönelik ölüm çağrılarını içeren gönderilere izin vermeyecek.

Pazar günü açıklama yapan Meta'nın küresel ilişkiler başkanı Nick Clegg, "Bir devlet başkanına suikast çağrılarına izin vermiyoruz" diye konuştu.

Yapılanın geçici bir istisna olduğunu belirten Clegg, "Bunlar işgalle karşı karşıya kalanların kendilerini ifade etmelerini korumak için tasarlanmış geçici kararlardı. Ancak Her zaman olduğu gibi, Ruslara karşı şiddet çağrılarını yasaklıyoruz" dedi.

"Gerçek şu ki, standart içerik politikalarımızı herhangi bir düzenleme yapmadan uygularsak, Ukraynalıların işgalci askeri güçlere karşı direnişlerini ve öfkelerini ifade eden içeriği hemen kaldırıyor olurduk" diyen Clegg, bunun "haklı olarak" kabul edilemez görüleceğini vurguladı.

facebook vladimir putin alexander lukashenko nefret şiddet ölüm gönderilere izin vermeyecek geri adım bloomberg