Facebook: Türkiye'de Baskıyla Karşılaşmamız Halinde Temsilcimizi Çekeceğiz

TAKİP ET

Sosyal medya temsilcileri, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na rapor gönderdi. Raporda "Baskıyla karşılaşmamız halinde temsilciyi geri çekeceğiz" dendi.

Facebook, Instagram ve Whatsapp’ı kapsayan Meta şirketine ait sosyal medya mecralarının temsilcileri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na rapor gönderdi.


"Baskıyla Karşılaşmamız Halinde Temsilciyi Geri Çekeceğiz"


Raporda "Baskıyla karşılaşmamız halinde temsilciyi geri çekeceğiz. Global Network Initiative üyesi olarak taahhütlerimiz ve Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Haklarına Dair Rehber İlkeleri de dahil olmak üzere politikalarımıza uygun olarak hükümet taleplerini incelemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Kısıtladığımız içeriğe dair detayları mevcut şeffaflık süreçlerimiz doğrultusunda raporlamaya devam edeceğiz" denildi.

Raporda, milletvekilleri tarafından yöneltilen sorulara ilişkin yanıtlar yer aldı.


İhlal Halinde Süreç Nasıl İşliyor?


Temsilciler, Facebook veya Instagram’da yerel mevzuatın ihlali yönünde bir bildirim yapılması sonrası işletilen süreci anlattı. 

Temsilciler, bir bildirim geldiği zaman önce Facebook Topluluk Standartları veya Instagram Topluluk Kuralları'na göre inceleme yaptıklarını, ihlalin tespiti durumunda içeriğin kaldırıldığını belirtti.

Temsilciler; finansal bilgiler, adres bilgileri ve tıbbi bilgiler de dahil olmak üzere fiziksel veya finansal zarara yol açabilecek kişisel verileri veya yasa dışı kaynaklardan elde edilen gizli bilgilerin olduğu içeriklerin kaldırıldığını açıkladı.

Temsilciler; insan hakları savunucuları, gazeteciler ve hükümet yetkilileri gibi kötü niyetli bilgisayar korsanları tarafından hedef alınma olasılığı daha yüksek olan kişi gruplarına da güvenlik programı aracılığı ile koruma konusunda yardımcı olduklarını aktardı.

 

facebook facebook temsilci ınstagram WhatsApp