Facebook'a Dua İsteme ve Dua Etme Butonu Geldi

TAKİP ET

Facebook, uygulamaya ait gruplarına 'dua etme' butonu ekledi.

En çok kullanıcısı bulunan uygulama Facebook'a dua etme ve dua isteme butonları eklendi. Facebook’un inanç topluluklarını desteklemek için uygulamaya koyduğu buton şimdilik yalnızca ABD'de kullanılıyor. 

Bir şirket sözcüsü, platformda Facebook for Faith (İnanç için Facebook) adlı bir merkez oluşturulduğunu belirterek, “Covid-19 salgını sırasında, bağlantı kurmak için hizmetlerimizi kullanan birçok inanç ve maneviyat topluluğu gördük, bu yüzden onları desteklemek için yeni araçlar üretiyoruz” dedi.

İnananları Birbirine Bağlamak İçin Muazzam Bir Araç

New York’taki Evanjelik Lüteriyen Kilisesi'nden Piskopos Paul Egensteiner, Facebook'un yeni hamlesini değerlendirerek, "Umarım bu, Facebook'un dini kuruluşların misyonlarını ilerletmelerine yardımcı olmak için gerçek bir çabasıdır. Ayrıca Facebook'un, dini topluluklarımızı ve çabalarımızı da etkileyen sosyal medyadaki yanlış bilgileri durdurmak için uygulamalarını geliştirmeye devam etmesi için dua ediyorum” şeklinde konuştu.

Şirketin yeni uygulaması Dallas eyaletindeki Birinci Baptist Kilisesi'nden Robert Jeffress'in beğenisini kazandı. Jeffres, “Facebook ve diğer sosyal medya platformları, özellikle bu salgın sırasında, Mesih'in İncili'ni yaymak ve inananları birbirine bağlamak için muazzam araçlar olmaya devam ediyor. Herhangi bir araç kötüye kullanılabilir, ancak ihtiyaç anında insanları tek gerçek Tanrı'ya dönmeye teşvik eden bu tür her türlü çabayı destekliyorum” ifadelerini kullandı.

facebook dua et iste buton inanç faith sosyal medya