Fahrettin Altun'dan Kılıçdaroğlu'na Yanıt: Kamu Görevlilerini İsimlerini Zikrederek Hedef Göstermesi Kabul Edilemez

TAKİP ET

Fahrettin Altun'un aklına kamu görevlisi olduğu geldi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP istibdadının propaganda aygıtına dönüşen İletişim Başkanlığı'nın sosyal medyada seçmenleri yönlendirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İletişim Başkanlığı yöneticilerini işaret ederek, "Anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. Son uyarımdır." dedi.

Kılıçdaroğlu Yine Gece Yarısı Vurdu: Fahrettin Altun, Son Uyarımdır!

Kılıçdaroğlu'na yanıt Fahrettin Altun'dan geldi. Sık sık muhalefeti eleştiren ve AKP'nin bir temsilcisi gibi davranan Altun, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayarak "Hiçbir siyasetçinin kamu görevlilerini isimlerini zikrederek hedef göstermesi kabul edilemez." dedi.

Altun, "Bu açıklamayı ne amaçla yaptığınızı, neyin önünü önünü almaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Altun, açıklamasında, şunlar yer aldı: 

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ülkemizin stratejik iletişimi için gece gündüz demeden çalışan ve özellikle ülkemize dönük sistematik dezenformasyonla mücadelede büyük başarılar elde eden İletişim Başkanlığımızı, Başkan Yardımcılarım Çağatay ve Evren beyleri, Bilgi İşlem Daire Başkanım Serhat beyi, bir kez daha akıl ve izan dışı iftiralarla karalamaya çalışmış. Esef duyduk. Sn. Kılıçdaroğlu’nun tweetlerini yazan AJANS’ın iftira niteliğinde ifadelerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti kamu görevlilerini açıktan hedef göstermekte bir beis görmemesi anlaşılabilir. Ancak, demokrasiyi içine sindirmiş hiçbir siyasetçinin dedikodu ve iftira siyasetine tevessül etmesi, devletin kamu görevlilerini isim isim zikrederek hedef göstermesi kabul edilemez."

Kendini savunurken kamu görevlisi sıfatının arkasına sığınan Altun, Kılıçdaroğlu'nu suçlarken adeta bir siyasetçi gibi davranarak doğru yolda olduklarını gösterdiklerini iddia edip, "Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasının başından sonuna kadar kurumumuzu hedef alması, çevresindeki 'profesyonellerin' elinde bir strateji olmadığını, siyaset üretemediklerini ortaya koymaktadır. Şunu da söylemezsek olmaz. Bu açıklamayı ne amaçla yaptığınızı, neyin önünü almaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Demokrasiyi ve kamu çıkarını korumak, müzakere kültürünü güçlendirmek adına sosyal medyadaki trol ağlarını, köleleştirilmiş hesaplarla sosyal medyayı manipüle etme yöntemlerini boşa çıkarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

fahrettin altun kılıçdaroğlu Cambridge Analytica cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı