Fahrettin Altun Davasında Kaftancıoğlu Hakkında Zorla Getirme Kararı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tayin ettiği bir memur olan Fahrettin Altun'un evinin CHP Üsküdar İlçe Başkanı tarafından görüntülenmesiyle ilgili açılan davada dikkat çekici bir karar verildi.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın Fahrettin Altun'un evinin görüntülemesi ve sosyal medya hesabından paylaşması üzerine "suç işlemeye tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından dava açılmıştı.

Dava iddianamesinde CHP İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve iki partiliyle birlikte Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki evine gelerek Altun ve ailesinin kullandığı evi cep telefonu yardımıyla fotoğraflamış, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından “CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir, yine gidecektir. CHP ilçe başkanına kamunun malını koruduğu, halkın hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz” ifadeleriyle bir paylaşım yapmış ve Kaftancıoğlu hakkında "suçu ve suçluyu övme" ve "suç işlemeye tahrik" 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istenmişti.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Kaftancıoğlu bulunmazken vekili Lahika Karaduman ve Fahrettin Altun'un avukatı Abdulmelik Yavaşçı bulundu. Yavaşçı'nın “Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Suat Özçağdaş hakkında ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan dava açılmış olup derdesttir. Dava dosyamızın bu dosyayla birleştirilmesini talep ediyoruz. Sanığın dosya içerisindeki beyanlar ve delillere göre suç işlediği sabittir, cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandığı davada Kaftancıoğlu'nun avukatı Karaduman “Müvekkilimi gelecek celse hazır edeceğiz, müvekkilim görevi sebebiyle mazeretlidir” dedi.

Mahkemenin ara kararında, tensip zaptında durulmaya gelmezse hakkında zorla getirme kararı verileceği duyurulmasına rağmen duruşmaya katılmayan Kaftancıoğlu hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine hükmetti.

Fahrettin Altun Davasında Kaftancıoğlu Hakkında Zorla Getirme Kararı