Fahrettin Altun, Erdoğan'ın Sözlerinin Yayılmasını Engellemek İstedi İddiası

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sezen Aksu'yu hedef alarak söylediği "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" cümlelerinin yayılmasının istenmediği iddia edildi.

FOX TV'de yayınlanan "Orta Sayfa" adlı programda konuşan gazeteci Nevşin Mengü dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Nevşin Mengü, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu'yu hedef alan sözlerinin yayınlanmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un engellemeye çalıştığını, bu nedenle Erdoğan'ın sözlerinin bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerden yayıldığını öne sürdü.


"Fahrettin Bey de Yazılmasını İstemiyor"


Nevşin Mengü şunları söyledi:

"Çamlıca Camisi'nde yaptı Cumhurbaşkanı bu açıklamayı. Cuma sonrası. Dikkat ederseniz bir cep telefonu görüntüsü, dikey çekilmiş. Aslında Cumhurbaşkanı'nı takip eden çok sayıda gazeteci var. Yani Cumhurbaşkanlığı muhabirleri var. Cumhurbaşkanı'nın bütün programını takip ederler. Özellikle cuma günleri takip edilir Cumhurbaşkanı. Çünkü gelenek haline geldi, hep cuma namazı çıkışında açıklama yapar. Siyaset sorulur.

Yalnız bugün bana gelen bilgi, cami içinde Cumhurbaşkanı bu açıklamayı yaptığı sırada gazeteciler bunu duyuyorlar. Fakat Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri geliyor 'Arkadaşlar bunu yazmayın lütfen. Fahrettin bey de yazılmasını istemiyor' diyor."

erdoğan fahrettin altun nevşin mengü dil kopartma sezen aksu