Fahrettin Altun: Mesele Ağaçsa Avrupa'da Birinciyiz

TAKİP ET

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü olduğunu söyleyerek "Mesele ağaçsa Avrupa'da birinciyiz" şeklinde konuştu.

Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında, Avrupa’da 1’inci, dünyada 4’üncü, orman varlığını artıran kategoride ise 6’ıncı sırada yer aldı. Ülkemize son 18 yılda 1 milyon 739 bin 944 hektar yeni orman alanı kazandırıldı. Mesele ağaçsa Avrupa’da Birinciyiz" dedi.

Altun, Türkiye'nin ağaçlandırma konusunda dünya lideri olduğunu savunurken 2019 yılında devletin düzenlediği kampayalarla gerçekleştirilen fidan dikimleri fiyaskoyla sonuçlanmış, doğru zamanda dikimi yapılmayan fidanlar donarak tutmamıştı.

Öte yandan Türkiye’de son yıllarda büyük bir artış gösteren orman kesimleri ülkenin dört bir yanında tepkiyle karşılanmaya devam ediyor. Çoğu orman köyünde yerel halk, ağaç kesimlerine karşı bakanlığın uygulamalarına tepki gösteriyor. Ahşap endüstrisinin talebini karşılamak için hızlanan kesimlerde ise büyük bir artış var. Bunun üzerine Antalya’da bulunan dünyaca ünlü Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda orman kesimi yapılabilmesi amacıyla amenajman planı hazırlanmıştı. Plana göre milli parkın bazı bölümlerinde orman varlığının yüzde 25’inin kesileceği kaydedillmişti.

fahrettin altun iletişim başkanı orman fidan ağaçlandırma avrupa birincisi iddia kaz dağları ormanlık alan dünyada dördüncü