Fahrettin Altun, Türkiye'nin Mülteci Politikasıyla Övündü

TAKİP ET

Türk vatandaşlarının ezici bir çoğunluğu mültecilerin geri gönderilmesini isterken AKP iktidarı mülteci politikasıyla övünmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Star Açık Görüş için bir yazı kaleme aldı. 

Türk vatandaşları sığınmacıların geri gönderilmesini isterken İletişim Başkanı Altun,  yazısında Türkiye'nin göç politikasıyla övündü.

Altun'un yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Ülkemiz, BM'nin, Dünya Sağlık Örgütü'nün yetersiz kaldığı koronavirüsle mücadelede 160 ülkeye ve onlarca uluslararası kuruluşa tıbbi yardımda bulundu. Dünyanın sadece bir bölgesini değil tamamını etkileyen mülteci ve göçmen sorunlarıyla ilgili yeri geldi tek başına elimizi taşın altına koyduk. Bugün dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumundayız. Son olarak da Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı durdurmak ve insani krizi önlemek için en başından beri ortaya koyduğumuz samimi gayreti sürdürüyoruz. İki ülke arasında cereyan eden hadisenin küresel bir felakete dönüşmesinin önüne geçmek için Türkiye olarak diplomatik düzeyde elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin, BM'nin yapısına yönelik uyarıları dikkate alınsaydı Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve milyonlarca insanın göç etmesi gibi bir sonuçla karşılaşmamış olurduk diye düşünüyorum. Yürüttüğümüz politikalarımızın ve dile getirdiğimiz argümanlarımızın haklılığını acı tecrübeler yaşanmadan görülmesini istiyoruz. Suriye'den, Afganistan'dan kaynaklı mülteci, göç sorunu çözüme kavuşmadan yeni bir mülteci dalgası oluştu. Ukraynalı ve diğer mültecilere yönelik yaklaşım farklılığı, ne yazık ki Avrupa'nın hala ders almadığını ortaya koyuyor."

fahrettin altun mülteci politikası göç politikası Suriyeli Afgan türkiye