Fahrettin Koca Açıkladı! Çin'den 10 Milyon Doz Çin Virüsü Aşısı Geliyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca, Çin merkezli şirket Sinovac ile anlaşıldığını ve 10 milyon doz Çin Virüsü aşısının yolda olduğunu duyurdu. Koca, aşı uygulamasının ücretsiz olacağı bilgisini de paylaştı.

Türkiye, Çin'den bütün dünyaya yayılan ve 1 buçuk milyona yakın insanın hayatına mal olan Çin Virüsü'ne karşı çareyi yine Çin'de bulmaya çalışıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin merkezli Sinovac şirketi ile aşı için imzaların atıldığını duyurdu.

Hürriyet'ten Osman Müftüoğlu'na konuşan Koca, ilk uygulamalar için 10 milyon doz Çin Virüsü aşısının yolda olduğunu söyledi. Koca'nın verdiği bilgilere göre uygulamada öncelik sağlık çalışanlarında olacak, ikinci grup ise kronik hastalar ve yüksek risk gruplarındaki diğer kişiler. Müftüoğlu, Koca'nın aşılamada toplam miktarın 50 milyon doza kadar çıkabileceğini belirttiğini de satırlarına ekledi.

Koca, bahsi geçen uygulamanın tamamen ücretsiz olacağını kaydederken farklı aşı çalışmalarının nihayete ermesi halinde ruhsatlandırma işlemine de olanak tanınacağını ve akabinde o aşıların eczanelerden satılmasına izin verileceğini kaydetti.

Yani vatandaş, Sinovac tarafından üretilen Çin menşeli Çin Virüsü aşısını değil de farklı bir aşıyı temin etmek isterse para ödemek zorunda kalacak. Ortaya çıkan tablo, alt gelir gruplarının güvenilirliği şaibeli olan Çin aşısına mahkum edilmesi anlamına geliyor.

çin virüsü çin menşeli aşı sağlık bakanı fahrettin koca aşı ücretsiz mi olacak koronavirüs aşısı covid-19 aşısı aşı ücretsiz olacak 10 milyon doz aşı