Fahrettin Koca Açıkladı: Delta Plus Türkiye'de

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta plus varyantının biri İstanbul 3 ilde görüldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, dünkü kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Delta Varyantı hakkında bilgi verdi.

Koca, ''Kurban Bayramı’nda ekstra bir tedbir uygulanmayacak. Delta plus 3 ilde 3 kişide görüldü. Bu kişiler aşılı değil. birbiriyle temaslı kişiler değil. Delta varyantı sayıları giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu.Yakında kritik görev almış olan kişiler de belediye başkanları dahil olmak üzere üçüncü dozu açmış olacağız'' ifadelerini kullandı.

"Diğer İli Söylemeyeyim"

Pandeminin başlangıcından itibaren vaka sayılarını gizleyen Koca şimdi de yeni görülen salgının bulunduğu illeri söylemekten kaçındı. Yaptığı açıklamada "Delta plus 3 farklı ilde 3 kişide görüldü. Bunlardan biri İstanbul. Ankara’da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Aşılı kişiler değil. Delta sayıları ise giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu” dedi.

Delta Plus Varyantı Nedir?

ABD, Portekiz, İsviçre, Rusya ve Çin'in aralarında bulunduğu birçok ülkede görülmeye başlanan Delta varyantının "Delta plus" adı verilen mutasyonu, vakaların ulusal düzeyde yeni piklere ulaşması ve normalleşme adımlarının ertelenmesi riskini artırıyor. 

Delta plus, virüsün daha kolay yayılacağını ve antikor tedavisine karşı daha dirençli olabileceğini gösteren araştırmalara dayanarak Hindistan’da “endişe verici varyant” kategorisinde değerlendiriliyor.

fahrettin koca delta açıklama sağlık bakanlığı toplantı