Fahrettin Koca, Aşının Gelmemesinin Sebebini Kardeşlerinin Hakkını Arayanlara Bağladı

TAKİP ET

Sağlık Bakan'ı Fahrettin Koca aşının gelmemesinin sorumlusu olarak Uygur Türklerinin çığlığı olan vatandaşlarımızı gösterdi.

Ne zaman Uygur Türkleriyle soykırımcı Çin arasında kalsa, Çin'i tercih eden AKP hükumeti bu sefer de şaşırtmadı. Tüm dünya ülkeleri tek tek Çin'in yaptıklarını katliam olarak kabul edip çeşitli yaptırımlar uygularken AKP erdemli davranan vatandaşlarını suçlamaya devam ediyor.

AKP'nin soydaşımız olan Uygur Türklerine karşı yaptıklarınına bir yenisi daha eklendi. Daha önceleri Meral Akşener'in Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü anlatması için kürsüye çıkarttığı Uygur Türk'ü kızı hedef gösterip terörist ilan etmeleri, kamp mağdurları için yapılan eyleme müdahade bulunmaları ve Uygur Türklerinin evlerini hukuksuz bir biçimde abluka altına almalarının kamuoyunda yarattığı acı ve hayal kırıklığı hala tazeyken bu kabul edilemez olaylara bir yenisi daha eklendi.

Fahrettin Koca: "Çin'den aşı gelecekti, nerede?' diye soranlar dün, Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin. Mücadele bütünlüğü açısından susuyor olmamız edebimizdendir." açıklamasında bulundu. 'Hassas konu' olarak soydaşlarımızı kasteden Koca, insanlık yoksunu olmayı ise edebe bağladı.

İktidarın uyguladığı politakaları göz önünde bulundurduğumuzda Uygur Türklerinin sesi olan değerli akademisyenimiz Prof. Dr. İlyas Doğan'ın TamgaTürk röportajında söylediği "Türk devleti Uygurlar konusunda Çin'den çok da uzak değil" sözünü bir kez daha, utanç verici biçimde haklı çıkartıyor.

uygur zulüm işgal soykırım çin türkiye fahrettin koca sağlık bakanı kör