"Fahrettin Koca Birkaç Defa İstifa Etmeye Yeltendi"

TAKİP ET

YKS öncesinde yaptığı uyarılarla gündeme gelen Serdar Savaş, koronavirüs salgınının başladığı günlerde Sağlık Bakanı Koca'nın Erdoğan'ın anlayışıyla bu işin yürütülemeyeceğini görüp birkaç kez istifa etmeye çalıştığını fakat vazgeçirildiğini iddia etti.

Pandemi şartlarına aldırış etmeden düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na dair çarpıcı ifadeleri ve önemli uyarılarıyla bütün Türkiye'nin tanıdığı Dr. Serdar Savaş, gazeteci Atakan Sönmez'in sorularını yanıtladı.

Savaş'ın programda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ilgili ortaya attığı iddialar kısa sürede ön plana çıktı. Dr. Savaş, Koca'nın salgın başladıktan kısa süre sonra istifa etmeye çalıştığını fakat sahip olduğu özel hastaneler üzerinden uyarılarak vazgeçirildiğini iddia etti. Savaş, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bakan başta iyi niyetle başladı. Bir hafta, 15 gün iyi niyetle çalıştı. Ama ondan sonra baktı ki, bu hükumetin yapısıyla ve Cumhurbaşkanı'nın anlayışıyla bu iş yürümeyecek. Birkaç defa istifa etmeye yeltendi. İstifaların kabul edilmeyeceği ve istifa etmesi halinde 'Bak senin özel hastanelerin var, canına okurlar' denmesi üzerine geri adım attı."

Serdar Savaş, pandemi şartları bahane edilerek milli bayramlarda kutlamalara kısıtlamalar getirilmesini atıfla "Cumhurbaşkanı'nın sabah öyle, gece böyle aldığı kararlarla şu anda hastalık başarılı bir şekilde toplum geneline yayılıyor. Şöyle bir virüs yok; '30 Ağustos'ta bulaşırım, 31 Ağustos'ta bulaşmam. Ankara'da bulaşırım, Giresun'da bulaşmam. Atatürk'ü seven insanların olduğu yere bulaşırım, Recep Tayyip Erdoğan'ı sevenlerin olduğu yerde bulaşmam' Benim bildiğim kadarıyla virüs henüz böyle bir mutasyona uğramadı" diye konuştu.

"İkinci Dalga Asla Başlamaz"

Daha önce Cumhurbaşkanlığı adaylığını da açıklayan Savaş, hükumetin birinci dalgayı yönetmekte başarısız olduğu görüşünü "Türkiye'de ikinci dalganın başlaması kat'i surette söz konusu değildir. Birinci dalganın tsunamiye dönüşmesi söz konusudur. Hükümet birinci dalgayı başarılı bir şekilde tsunamiye çevirmiştir" sözleriyle savundu.

fahrettin koca sağlık bakanı istifa recep tayyip erdoğan serdar savaş koronavirüs çin virüsü