Fahrettin Koca Duyurdu: Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Alacak

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı 20 bin yeni personel istihdam edecek.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapacağını bildirdi.

KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecinin başlatıldığını belirten Koca, "Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi" dedi.

Koca 'nın açıklamasına göre alımlar "5.175 Hemşire, 800 Ebe ve 3.293 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi" unvanlarında yapılacak.

Bunun yanı sıra temizlik, koruma ve güvenlik, bakım ve onarım, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak da 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak.

Bakan Koca, sürekli işçi alımı başvurularının 15 Mart 2022-21 Mart 2022 tarihleri arasında İŞKUR'un resmi sitesi üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

sağlık bakanı fahrettin koca sağlık bakanlığı 10 bin 20 bin 20 10 işçi sürekli işçi memur sağlık personeli alımı yapacak yapıyor duyurdu açıkladı twitter