Fahrettin Koca Güldürdü: İlk Dozu Olduk Üçüncüsü Kaldı

TAKİP ET

Aşı vaatlerine doymayan Fahrettin Koca, yeni aşı vaatlerine doymuyor.

Daha önce verdiği aşı vaatlerinin neredeyse hiçbirini yerine getirmeyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin virüsü aşısı için ilk iki dozdan altı ay sonrası için "hatırlatma" olarak tavsiye edilen üçüncü doz aşıların yerli aşı ile gerçekleştirilebileceğini iddia etti.

Türkiye'nin ülke nüfusunun üç misli aşı sözleşmesine imza attığını belirten Koca, Eylül'den itibaren yerli aşının kullanılmaya başlanacağını vadederek, “En az altı ay geçtikten sonra olmak üzere; rapel yani hatırlatma dozları tek doz olarak öneriliyor. Bu durumda rapel dozlarını, hatırlatma dozlarını yerli aşı ile yapabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Vaatlere doymayan Bakan Koca "iki-üç hafta içinde" SinoVac aşısının milyonlarca kişide uygulanmasına dair sonuçları kamuoyuna açıklayacağını iddia etti. 

Aşılanan sağlık çalışanlarının hastalığa karşı koruma geliştirdiğini ve toplam vaka içindeki sağlık çalışanı paylarının beş kat, hastaneye yatanlar içindeki paylarınınsa dört kat düştüğünü belirten Koca, "Aşı sonrası özellikle 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın, toplam vaka içindeki payı yüzde 17’lerden yüzde 7 küsura indi. Kasım-aralık döneminde yaşanan pikte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın sayısı dikkate alındığında, aşının bu dönemde yaşadığımız pikte sağlık çalışanlarımızın üzerindeki koruyucu etkisini daha net görmüş oluyoruz. Sağlık çalışanlarının toplam vaka içindeki payı, beş kat düştü. Hastaneye yatanlar içindeki payı da yaklaşık dört kat azaldı. Aşı sonrası özellikle 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın, toplam vaka içindeki payı yüzde 17’lerden yüzde 7 küsura indi" dedi.

Fahrettin Koca Güldürdü İlk Dozu Olduk Üçüncüsü Kaldı